Spiridon loopgroep 1 domineert tijdens Ultraloop in Gilze

Jaarlijks wordt in Gilze in maart de Ultraloop gehouden, een wedstrijd voor individuelen en teams over 42 of 60 km. Het is een heel vrijblijvende leuke wedstrijd waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Spiridon leden doen al vanaf de 1e editie van deze wedstrijd in teamverband mee, Annie van Hoek, afkomstig uit Gilze trekt wat Spiridon deelname betreft de kar. Weken van tevoren stelt zij het team (of de teams) samen, bestudeert het parcours en kiest de strategie. Deze strategie, 1 persoon loopt maar 30-45 sec per keer hard en wisselt dan, levert al n aantal jaren de winst op. De inzet van Annie is zeker een compliment waard.
Dit jaar was het Annie weer gelukt om een sterk team samen te stellen maar werd van de vertrouwde strategie afgeweken, Peter Honcoop, Paul Theeuwes, Kees van Opstal, Peter Rombouts, Jacques Hameleers, Bram van Hoek, Aart de With en Wim Glazenburg werden in 2 teams van 4 gesplitst waarbij ieder team afwisselen een ronde loopt. Annie was 1e reserve, n team mag uit max 8 mensen bestaan.

Voor Roparun-team 77 was deze ultraloop ‘n ideale training voor de afstand Parijs-Rotterdam die zij met Pinksteren moeten overbruggen. Dit jaar zijn de lopers van dit team alleen Spiridon leden. Captain Bas Barten, Ad Broeders, Wil Lips en Marionne Kat (vanwege “buitenlandse belangen” tijdens de ultraloop vervangen door Erik Oomes) als team B en Louis van den Dungen, Michel Broeders, Jan Menssen en kersvers Nederlands Kampioen cross Gerard Wouters die team A bemanden. 2 teams die de gehele afstand lopen, omdat dit erg lijkt op een roparun etappe.

Dat kon dus een mooie strijd gaan worden, de verliezers zouden dit een jaar lang op de training van loop1 moeten aanhoren. Annie liet niets aan het toeval over en markeerde op zaterdag nog alle wisselpunten van haar team zodat iedere etappe precies 625 mtr en 3 mm lang was. Wegkapitein Bas pareerde deze meesterzet en wisselde 5 min voor de start nog teamleden om de tegenpartij op een dwaalspoor te zetten.
Om 10.30 klonk het startschot en team A met Michel als startloper nam al snel de leiding gevolgd door Annie’s 8 lopend onder de naam Spiridon. Team B keek deze titanenstrijd af onder het motto “waar 2 honden over een been vechten ….”
En hoewel zeker Bram en Jacques maar ook de overige 6 leden hun uiterste best deden om bij Michel en consorten in het spoor te blijven werd iedere ronde de afstand wat groter zodat na 6 ronden Michel, Louis, Jan en Gerard als winnaars over de streep gingen in de Kerkstraat. Het begeleidend fietsen en coachen van Bente en Sonja heeft zeker aan deze mooie winst bijgedragen al mag de invloed van de coaches/fietsers Jan en Nol bij het Spiridon team en Arjan bij team B ook niet onderschat worden.

Rest nog te vermelden dat deze leuke wedstrijd gezellig op het terras van de Schakel afgesloten werd. De organisatie evenals andere jaren een bedankje verdiende, en ook Spiridonner Knud Nelissen onder de individuele deelnemers gespot werd. Ook de supporters worden bedankt voor hun komst, en dan volgt hieronder de uitslag (voor zover bekend)

1) Roparun team 77 A 3 uur 47 min
2) Spiridon 3 uur 55 min
3) Roparun team 77 B 4 uur 22 min