Spinning

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of je hebt al in jaren niet meer op een fiets gezeten of je bent een atleet die extra wil trainen. Spinning heeft iets te bieden. Bij Spiridon wordt door de instructors de originele spinning gegeven.

Spinning begon in 1989 in Zuid-Californië toen wielrenner Johnny Goldberg het eerste spinning – centrum opende. De populariteit explodeerde in de volgende jaren. Hoewel een indoorcyclingles die niet gecertificeerd is door Goldberg’s Mad Dog Atletics geen Spinning genoemd mag worden, zijn er vele kopieën ontstaan in het hele land. Alle trainers bij Spiridon zijn gecertificeerd!

Spinning is een intensieve workout op speciale stationaire fietsen waarmee het uithoudingsvermogen wordt verbeterd en zich richt op het onderlichaam, met nadruk op quadriceps, bilspieren en hamstrings. Kenmerkend is dat een les met een warming-up op de fiets gevolgd door bewegingen zoals het gaan staan op de pedalen en klimmen. Gedurende een les wordt er met verschillende snelheden gefietst en worden er intervallen van staan en zittend fietsen afgewisseld.

Spinninglessen duren 60 minuten en er wordt door de muziekkeuze een sfeer gecreëerd die ontspanning geeft. Het cardiovasculaire gedeelte beslaat vaak een 40 minuten dus en krijg je alles wat je op een dag nodig hebt. Daarnaast verbrandt je lichaam 500 tot 700 calorieën in een 45 à 60 minuten. Nog beter, er is geen impact op de gewrichten zoals bij het hardlopen. Daarom geven de looptrainers in geval van blessures het advies om op zaterdag te gaan spinnen!

Behalve als motiverende workout, is er nog een andere reden voor de continue populariteit van Spinning. Het fungeert als een trainingsprogramma voor buitenfietsers die buiten het fietsseizoen op de fiets willen blijven trainen en voor beginnende fietsers die hiermee een start willen maken om buiten te gaan fietsen.

Ben je er klaar voor? Als je al buiten fietst, dan ben je er klaar voor. Als je al loopt bent je er klaar voor. Anders ben je een starter en weten de trainers van Spiridon daar op in te spelen.

Wat heb je nodig?

  • Fietsbroek met ‘zeem’
  • Bidon met water
  • Handdoek
  • Schoenen met een stevige zool en liefst fietsschoenen voor spd- pedalen

Hoe je eerste les gesmeerd gaat verlopen

  • Verwacht dat het de eerste keer pittig zal zijn
  • Fiets met weerstand en doe het rustig aan. Ga in het begin niet te hard. Aan het einde van de les moet je het gevoel hebben nog een beetje te kunnen
  • Fanatiek met mate.

Tijden waarop spinnninglessen worden verzorgd

Van begin september tot eind maart

Maandag: 19.30-20.30 uur
Woensdag: 19.00-20.00 uur en 20.10-21.10 uur

Gedurende het gehele jaar met uitzondering van vakantieperiode:

Zaterdagochtend van 09.30-10.30 uur

Kosten

Nieuwe leden: € 145,00 voor 25 lessen
Leden van andere onderdelen van Spiridon: € 115,00 voor 25 lessen.

Info

Wil je meer informatie (o.a. over beschikbaarheid), stuur dan een e-mail naar: spinning@spiridon.nl.