Nordic Walking

 

 

Grenzen verleggen in de bossen van Rijen en Dorst!!

Nordic Walking is fitness-wandelen. Meer bewegen in evenveel tijd. In een tijd dat we gevoelsmatig tijd te kort komen. Nordic Walken (NW) is dat gevoel doorbreken. Op gemiddeld wandeltempo, lange, rustige bewegingen maken. Zoveel mogelijk spieren prikkelen en niet perse zoveel mogelijk kilometers vreten. Geen race tegen de klok maar lekker onthaasten.
Slowmoves in Citaslow in de gemeente Gilze en Rijen. Onthaasten. Voel je hele lijf weer en kom uit je hoofd!
Back to nature, tijdloos. Genieten van het moment en rijg meerdere momenten aan elkaar. En waar kan dat beter dan in de bossen van Rijen en Dorst.
Genieten en grenzen verleggen tegelijkertijd. Dan blijft de motivatie optimaal.
Geen ‘high impacts’ maar een gezonde continue belasting van het bewegingsapparaat. Niet alleen benen maar ook armen en romp mobiliseren/activeren. Meer bewegen in evenveel tijd door gebruik van stokken. 4Drive-move. NW is daardoor heel breed inzetbaar. Iedereen kan grenzen verleggen, weet ik uit eigen ervaring. En ook u kunt grenzen verleggen. Tijdelijke beperkingen of van meer blijvende aard? De stokken genereren meer steunpunten en daardoor betere balans.
Overgewicht of matige conditie? We lopen met een gemiddeld wandeltempo van 4 tot 5 Km/u.
Misschien is NW wel het opstapje van wandelaar naar hardloper? Of wil je als hardloper naast benen ook romp en armen trainen?
Kom in beweging. Of beweeg meer. Want ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om te staan of te zitten. Verleg grenzen. Kijk omhoog en haal makkelijk die “top”, door eigen inzet en die van de stokken!! Als instructeur/gids neem ik graag samen met u alle “ups and downs”. Nordic Walking kan op diverse niveaus en kan naar wens aangeboden worden!!

Kom dus ook op andere gedachten. Ga nordic walken! Zet die stap!

  • Zet stap 1: Deelnemen aan een praktische kennismakingsles van 1 of 1½ uur.
    Als u interesse hebt of zeker als u sceptisch bent. Privéles of in groepsverband.
  • Zet stap 2: Neem deel aan een cursus van max. 6 lessen van 1 tot 1½ uur om van A tot Z alles over NW en tips over handling van stokgebruik in de bossen te ervaren. Kosten €40,= p.p. voor niet leden van AV Spiridon.
  • Zet stap 3: Ga enkele keren per week op pad. Alleen, met zijn tweetjes of sluit aan bij een groep die wekelijks walkt.
    Bovengenoemde prijzen zijn inclusief bruikleen stokken.

Zij die al ergens een cursus gedaan hebben en los wandelen kunnen ook terecht bij AV Spiridon. Wij starten op zaterdagmorgen om 09.15 uur en zijn dan zo’n 1,5 uur bezig met wandelen.

Informatie formulier