Reismaatje voor MEE op Weg

Vrijwilliger voor 2 maanden met groot resultaat. Word ook reismaatje!

Zelfstandig kunnen reizen in het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Via het project MEE op Weg leren jongeren met een beperking samen met een maatje hoe zij zelf een bepaalde route kunnen reizen zonder begeleiding.

 
In de gemeenten Alphen en Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen zoeken we vrijwilligers die reismaatjes willen worden. Tijdens de informatieochtend op 11 maart wordt uitleg gegeven over het project MEE op Weg en wordt er besproken wat er komt kijken bij het begeleiden van zo’n jongere die graag meer zelfstandig wil zijn. Welke rol kun jij als reismaatje hierbij vervullen. De informatieochtend is op 11 maart om 10.00 uur bij Sportpark Verhoven, Ridderstraat 98, 5126 BH Gilze

MEE op Weg is een vervoersproject dat in samenwerking met de gemeente Alphen en Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen is opgezet.  Met name jongeren die nu gebruik maken van speciaal- of aangepast vervoer om bijvoorbeeld naar school gaan, leren met MEE op Weg onder begeleiding van een vrijwillig reismaatje zelfstandig te reizen. Dat kan op de fiets of met het openbaar vervoer zijn. Als reismaatje stimuleert u de jongeren om zelfstandig te leren reizen. U gaat letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Zelfstandig reizen geeft jongeren met een beperking meer zelfstandigheid. Het Project MEE op Weg is daarom meer dan alleen leren reizen van a naar b. Het is een manier om zelfvertrouwen te krijgen. Om te ontdekken dat er zo veel is dat je wél kunt. Een avontuur dat het begin is van nog veel meer waardevolle avonturen.

Ook reismaatje worden, meld je dan voor 9 maart aan voor de informatieochtend in Rijen.
Minimale leeftijd is 18 jaar. Je kunt voor informatie bellen met  MEE West-Brabant
076 – 5223090 en vragen naar Linda van de Wiel of Inie Heesbeen. Je kunt ook mailen naar meeopweg@meewestbrabant.nl