Modderige maar geslaagde editie van Global-e Spiridoncross

Op zondag 24 januari werd door Spiridon weer haar jaarlijkse cross georganiseerd binnen het regio-13 circuit. De weersomstandigheden bij deze cross zijn altijd zeer bepalend voor het karakter van de wedstrijd. Dit jaar was het prima loopweer, maar de ondergrond was wel behoorlijk nat waardoor grote delen van het parcours heel zwaar bleken te zijn. Toch hebben meer dan 350 atleten besloten om mee te doen met één van de onderdelen. Ook deden vele leden van Spiridon mee.

Daarbij ging het voor de pupillen en de junioren niet alleen om de prestatie binnen het regio-13 klassement maar ook om het clubkampioenschap. Er werd flink gestreden om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen en dat resulteerde in hele mooie resultaten. Deze strijd leverde podiumplaatsen op voor Dewi Smits (1ste meisjes ATL+), Thijs Verhees (1ste jongens ATL+), Bart Verhees (2de jongens ATL+), Loek Graafmans (1ste jongens pupillen C), Troj van Dongen (3de jongens pupillen B), Silkie Graafmans (1ste meisjes pupillen A), de jarige Safira den Oudsten (1ste meisjes junioren D) en voor Robin van Leijsen (2de meisjes junioren C). Behalve bovenstaande jeugdleden werden ook Sterre Mannien, Merel van Hooijdonk, Ryan Heeren, Tygo Naafs, Thomas Tuytelaars, Anne-Veerle van Dijk en Ward Broeders tot clubkampioen gekroond.

Bij de volwassenen werd gestreden om de podiumplekken en ook voor de punten voor het regio-13 circuit. En dat resulteerde deze keer in enkele fraaie podiumplekken. Dyanne Verpaalen bereikte een 3de plaats bij de vrouwen senioren en Robert Jongh een tweede plek bij de mannen 35. Op het podium van de mannen 55 stonden zelfs twee leden van Spiridon. Hans van Wegen bereikte de eerste plaats en Wout Graafmans de tweede plaats. Een prachtige prestatie van allen! Alle uitslagen kunnen worden bekeken via de website www.spiridoncross.nl.

Al vanaf 1993 was Iwan Oprins de inspirator en stuwende kracht van de wedstrijd organisatie commissie (WOC) bij Spiridon. Na 23 jaar heeft Iwan besloten dat iemand anders nu zijn taak over mag nemen. De Global-E Spiridoncross van afgelopen zondag was dan ook de laatste wedstrijd waar hij als organisator bij betrokken was. Hij heeft wel gezegd dat hij bij volgende evenementen wil blijven helpen, maar dan van uit een andere verantwoordelijkheid. Spiridon is Iwan zeer erkentelijk voor alles wat hij gedaan heeft om de wedstrijden goed te laten verlopen en vinden het natuurlijk jammer dat hij nu een stapje terug doet. Bij zijn laatste wedstrijd is hier wel extra aandacht aan gegeven. Zo werd hij verrast doordat hij het startschot van de damescross moest geven (onder luid applaus van enkele dames) en kreeg hij van de nieuwe voorzitter van de WOC, Anne Slabbers, een passend cadeau aangeboden.