Joris van Gool bij Spiridon

Afgelopen zaterdag is Joris van Gool bij Spiridon, de atletiekvereniging van Gilze en Rijen, op bezoek geweest. De lokale top atleet staat aan de start van zijn voorbereidingen voor zijn Olympische debuut. Bijna 10 jaar geleden riep hij als junior atleet al dat 2020 zijn jaar zou worden en dat hij erbij wilde zijn in Tokio. Zoals het er nu uitziet wordt zijn ambitie waarheid en gaat hij met het Nederlandse Estafetteteam deelnemen als startende loper aan de 4x100m estafette tijdens de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.


Omroep Brabant maakt een Kerst- en Nieuwjaar special van interviews van alle Brabantse Olympiërs die zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar gekwalificeerd hebben. Dit interview heeft afgelopen zaterdag bij Spiridon plaatsgevonden. Een groot aantal Spiridon pupillen en junioren atleten hadden zich voor een training verzameld en hebben na de training de gelegenheid aangegrepen om samen met de lokale sportheld op de foto te gaan of een handtekening te bemachtigen.
Ook waren de meeste trainers aanwezig die Joris begeleid hebben tijdens zijn route naar de top. Vader en moeder van Gool zijn niet alleen te spreken over de kwaliteit van de trainers maar ook dat zij in staat waren om op het juiste moment het stokje over te geven zodat de ontwikkeling van het talent Joris niet zou stokken. En het resultaat mag er wezen.
Joris is op dit moment natuurlijk het grootste talent van de vereniging. Spiridon kent echter meerdere atleten in bijna alle leeftijdscategorieën die zich aan de nationale atletiek of hardloop top melden. Alle trainers zijn gediplomeerd en zorgen voor een juiste begeleiding, van jong tot oud. Wil je zelf of je kind het leuke en gezellige sportklimaat bij Spiridon ervaren kom gerust eens meedoen. De eerste vier trainingen zijn altijd gratis. Kijk op www.spiridon.nl voor meer informatie of stuur een email naar info@spiridon.nl.