Jelle en Silkie GOUD op open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp

Zaterdagochtend vroeg vertrokken 2 auto’s volgeladen met atleten, stoelen, drinken, eten en parasols naar Gemert. Hier vonden de Open Brabantse Kampioenschappen Atletiek 2022 voor junioren en senioren plaats. Een wedstrijd waar over 2 dagen verspreid topprestaties worden geleverd op minimaal 7 verschillende onderdelen.

Vanuit Spiridon deden Jelle, Wilbert, Sanne, Vera en Silkie mee. Voor Jelle en Silkie een bekend programma, voor de overige atleten een eerste 2-daagse wedstrijd. Zaterdag scheen de zon volop en was het gezellig druk langs de baan. Op het eerste onderdeel (sprint) van de heren liepen beide een mooi PR en Jelle het snelst van allemaal.  Hierna volgden verspringen en kogelstoten. Met 5.17m springt Jelle het verst en met kogelstoten kan Wilbert de kogel niet verder stoten dan 7.14m, net geen PR. Als laatste onderdeel van de dag 1 staat hoogspringen op het programma. Jelle springt hier een mooie 1.55m en Wilbert springt hoger dan ooit en is met 1.35m dik tevreden. Jelle staat na dag 1 op een 1e plaats.

Voor de dames begint de dag met horden. Altijd spannend! Voor alle drie een dik PR en Silkie loopt het snelst van allemaal met een tijd van 15.80s. Als 2e onderdeel staat hoogspringen op het programma, helaas geen PR’s, maar met een 1.57m springt Silkie het hoogst. Daarna kogelstoten, niet een geliefd onderdeel. Sanne stoot hier heel netjes 6.89m wat resulteert in een nieuw PR. Als laatste op dag 1 de 200m. Sanne en Silkie gaan hierbij mooi de strijd aan met hun medeatleten en resulteert voor Silkie in een nieuw PR van 27.18s. Na dag 1 staat ook Silkie op de 1e plaatst.

Zondag is qua weer een geheel andere dag. Met veel wolken in de lucht beginnen de heren met horden. Zowel Wilbert als Jelle lopen harder dan ooit. Daarna discus en speerwerpen, beide zeer geliefd door Jelle. Met 19.50m behaald Wilbert een mooi PR op discus. Na lang wachten en een aantal mm regen de afsluitende 1000m. Jelle gaat snel van start om het meerkamp clubrecord van Joris van Gool te verslaan…maar helaas is dit op 32 punten net niet gelukt. Wilbert komt als 11e over de finish in een tijd van 3:39,26. In het meerkamp klassement eindigt Jelle als 1e en Wilbert als 11e, tevens is Jelle Brabants Kampioen. Een mooie prestatie en voor Wilbert een mooie ervaring!

De dames starten dag 2 met verspringen. De gedegen warming-up kon er niet aan bijdragen dat de dames vleugels kregen. Er werden geen PR’s gesprongen…geen tijd om te treuren. Vanwege de aankomende regen direct door naar speerwerpen. Helemaal gereed om te beginnen werd de wedstrijd toch stilgelegd vanwege de hevige regenval. Na 45 minuten mogen ze toch beginnen. Sanne en Vera werpen verder dan ooit met respectievelijk 19.12m en 19.20m.

Als afsluitend onderdeel staat de 800m te wachten. Silkie loopt zeer bedacht achter nummer 2 en na de laatste bocht komt ze er voorbij. Vera komt als 8e over de finish en in een tijd van 3:00,26 is ook Sanne binnen. Silkie behaalt hiermee de 1e plaatst en is ook Brabants Kampioen 2022, Vera behaalt een mooie 9e plaats en is een ervaring rijker. Sanne is 2e bij de dames U20 en gaat met 2 mooie medailles naar huis. Kortom een geslaagd weekend voor de Spiridon atleten, supporters, ouders en trainer, die zoals gewoonlijk wordt afgesloten met een welverdiende hap bij Mc Donalds.

Wil je hier ook aan mee kunnen/willen doen, kom dan eens bij ons proef trainen! Op zaterdag 11 juni en 16 juli zijn er wedstrijden bij ons op de baan, ook dan ben je van harte welkom om te komen kijken. Tot dan!!