Wings for life

De wings for life run heeft als doel hardlopend geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van dwarslaesies. Het unieke van deze run is dat wereldwijd in 25 steden tegelijkertijd gestart wordt. In Nederland was dit Breda. Zondagmiddag 7 mei 13.00 startten 4600 deelnemers in Breda voor hun run, wereldwijd deden er meer dan 150.000 deelnemers mee.
Tijdens deze run is het de bedoeling zo ver mogelijk te lopen. Een half uur nadat de lopers gestart zijn start de zgn catcher-car, dit jaar in Breda bestuurd door schaatser Kjeld Nuis. De beginsnelheid van deze auto is 15 km/h maar dat wordt ieder uur met 1 km (of meer) verhoogd. Lopers die ingehaald worden door de catcher-car worden uit de wedstrijd genomen en de winnaar is diegene die als laatste ingehaald wordt.
Jan Menssen vond dit wel een aardig format en had zich ingeschreven. Jan had uitgerekend dat hij met een tempo van 12 km/uur pas na meer dan 25 km werd ingehaald. Vanwege de ideale omstandigheden en de gezelligheid liep hij echter een beetje harder zodat hij pas na 37 km ingehaald door de catcher-car.
(tekst: Jan Menssen)