Werpgroep steekt zich in nieuwe kleding

Ruim twee jaar is er bij Spiridon de mogelijkheid om specialisatietraining in de werponderdelen te volgen voor junioren en ouder. We werken aan kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, kogelslingeren en gewichtwerpen. Daarvoor is veel werpen nodig, maar ook krachttraining, sprinten, springen, hordelopen en veel balans en coördinatie. Op dit moment trainen zo’n 15 atleten met enige regelmaat in deze groep. Ook halen we mooie resultaten op wedstrijden van lokaal tot landelijk niveau.

We willen onszelf graag zichtbaar maken en hebben daarom een hoodie en een sportshirt laten maken, met daarop een speciaal voor onze groep ontwikkeld logo en de naam van de atleet. Dit is mede mogelijk gemaakt via suvaalshirts.nl, waarvan eigenaar Erwin Suvaal ons enkele keren een clinic kogelslingeren heeft gegeven en ook nog gaat geven.

Naast de 2 trainingen per week, gaan we na onze eigen indoor op 19 maart weer volop het buitenseizoen in met vele wedstrijden, competitie en kampioenschappen. Daarnaast zullen we in het voorjaar een dag organiseren met de werpgroep van AV Flevo Delta, waar wij in oktober te gast waren en zullen we in de zomer bij onze mede-werper Liza in Den Haag een „strandtrainingsdag” houden.