Werpgroep is nu echt op gang

Sinds onze prachtige nieuwe baan een feit is, zijn we ook gestart met specialisaties van de technische atletiek. Het werpen is daar 1 van. Het aantal geïnteresseerden was vanaf het begin goed, de omstandigheden helaas nog niet, omdat het middenterrein pas eind mei gebruikt kon worden. Dat maakt het werpen lastig. Nog zo’n periode krijgen we helaas komende tijd nogmaals omdat er vorig jaar niet erg goed met het gras is omgegaan. We kunnen nu wel wat beter doortrainen omdat de oude kooi, normaal bedoeld voor het kogelslingeren, en het terrein eromheen nu gebruikt kunnen worden. Dit met grote dank aan de maandagmiddagploeg en Schalk den Oudsten.

Het seizoen is weer begonnen, dus de komende tijd verwachten we weer de nodige persoonlijke en clubrecords van onze jonge werpers. De vooruitgang na een aantal maanden hard trainen zal in de meters lopen. Om goed in de stemming te komen hebben we afgelopen zaterdag een hele dag getraind. In de ochtend begonnen de 13 werpers met de “kleuter warming up”. Alle materialen die er nog staan van de training van onze jongste atleten, gebruiken wij over het algemeen ook. Daarna zijn we alle vier werponderdelen gaan testen; speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten en als afsluiter het spectaculaire kogelslingeren. Na een hele ochtend presteren was het genieten van de lunch die Ron van Bedaf had verzorgd.

Na de lunch begonnen we rustig met wat krachttraining en rustig werpen en werd er individueel met de trainer gewerkt aan de doelen van het seizoen en technisch geanalyseerd aan de hand van video opnamen wat er bij elk onderdeel de komende weken moet gebeuren.

Als afsluiter hebben we highlandgames gedaan, zie hiervoor vooral ook de foto’s die zeggen veel meer dan dit verhaal. De onderdelen waren balkwerpen, plakwerpen (lijkt op discus), blokstoten (lijkt op kogel) en als afsluiting gewicht werpen met zware blokken met een ketting er aan.