Werpgroep in 1e maand seizoen succesvol en actief

In 1 maand tijd in maar liefst 6 wedstrijden deden 11 van de 12 (jeugd)werpers mee aan minimaal 1 wedstrijd. Dat leverde een zee aan persoonlijke records op, maar ook 8 clubrecords op de werponderdelen.

Kogelslingeren in Boskoop 22 april
Drie keer per jaar is er een leuke slingerwedstrijd in Boskoop, waar ook CD-junioren welkom zijn. Omdat de werpgroep voornamelijk uit CD-junioren bestaat, staat deze wedstrijd de afgelopen jaren steevast op het programma. Met 6 atleten was Spiridon ruimschoots de grootste vereniging, mede ook omdat er vandaag nog keuze was uit 2 andere werpwedstrijden. Safira den Oudsten zette meteen in haar 1e wedstrijd als C-junior het clubrecord op een prachtige 35m52. Dit was vorig seizoen op de landelijke ranglijst de 3e prestatie geweest! Ook Liza Jonkergouw had de smaak te pakken en verbeterde haar PR en clubrecord heel ruim naar 33m25. Taro Swart doet het kogelslingeren erbij. Mede dankzij een goede winter krachttraining werpt hij de zwaardere kogel in zijn 1e wedstrijd bijna naar zijn PR van vorig jaar 32m51.

Paul Swart probeerde zijn vorige week verbeterde clubrecord van 21m74 te verbeteren, maar bleef net boven de 21m steken. Schalk den Oudsten verpulverde zijn clubrecord van vorige week met meer dan 3m tot 20m73. Aran Swart tenslotte verbeterde zijn PR naar 18m86.

Testwedstrijd in Vught 17 april
Omdat begin juli de Nederlandse Juniorenkampioenschappen in Vught worden gehouden, organiseerden ze op 2e paasdag een testwedstrijd. Taro wist met kogel en discus niet te overtuigen, een week eerder had hij in Dongen nog de clubrecords verbeterd, 12m23 met kogel en 33m59 met discus. Over de laatste afstand was hij nog niet tevreden, dus binnenkort zal hij daar nog een verbetering voor neerzetten. Safira verbeterde zich met discus naar 26m44 en deed een klein weekje later in Zundert er nog een schepje bovenop, zodat het clubrecord nu 27m68 is. Met kogel verbeterde ze zich wel voor dit seizoen, maar de afstand zal zeker nog toenemen. Rens van Beek moest in zijn 1e wedstrijd nog wat wennen, wat we in de training zien kwam er nog niet uit, maar met 25m48 voor discus en 8m95 voor kogel was het toch wel een acceptabel begin. Aran verbeterde zijn PR met discus naar 24m16 en zette een beste seizoenprestatie neer voor kogel met 6m90. Ons gastlid van Atledo Anne ter Horst presteerde minder dan de week ervoor in Dongen waar ze met discus 20m55 haalde en met kogel 9m19.

Werp 3-kamp Dongen 8 april
In deze werpwedstrijd dicht bij huis waren we met 10 man heel goed vertegenwoordigd. Max Kreeft verbeterde zijn week oude clubrecord meteen weer naar een zeer goede 43m05. Vorig jaar zou dat op de landelijke ranglijst  een 5e plaats betekend hebben. Met kogel en discus wist hij zichzelf niet te verbeteren. Tygo Naafs verbeterde zich met discus naar 27m67, met kogel naar 9m82 en met speer kwam hij niet aan de 36m72 een week eerder in Tilburg, dit was overigens geen PR omdat hij vorig seizoen in het Olympisch Stadion verder was gekomen. Safira verbeterde zichzelf met speerwerpen naar 26m60.Thijs van Dijke kwam met de discus tot 29m74, met speer net verder tot 30m78 en met kogel tot 9m98, drie keer een PR in zijn eerste wedstrijd als C-junior, maar hij gaat zich zeker nog ruimschoots verbeteren. Nieuwe werpsters, net D-junior geworden, Silkie Graafmans en Anouk Andeweg deden ook mee. Silkie verbeterde haar indoor-PR met kogel niet, ze kwam wel wat verder dan een week eerder, 6m24. Anouk verbeterde zichzelf wel ten opzichte van vorige week en ook voor haar PR tot 6m80. Bij het discuswerpen noteerde Silkie 16m41 en Anouk 15m57. Bij het speerwerpen kwam Anouk tot 18m20 en Silkie tot 12m22. Allemaal PR’s die komend seizoen nog meerdere verbeteringen zullen geven.

Komende maanden staan in het teken van de competitiewedstrijden, maar gaan we voor de oudere junioren ook naar het Nederlands Kampioenschap. De jongere junioren moeten daarop nog wachten tot eind augustus.