Werpersdag AV Spiridon bij AV Flevo Delta

Door contacten bij de verschillende landelijke wedstrijden en een interessante clinic bij de Dag van de Atletiek in Papendal, zijn de contacten tussen de werpgroepen van de 2 verenigingen bij elkaar gekomen. Kennis delen, enthousiasme delen, plezier hebben en ook nog eens een officiële wedstrijd aan het eind van het seizoen waren mooie ingrediënten voor een lange werpdag. Dit past mooi in de stijgende resultatenlijn van alle Spiridon werpers.

Na anderhalf uur rijden was de warming-up belangrijk om goed uit te vouwen. De werptrainers van AV Flevo Delta verzorgden een training voor de groep van ruim 15 werpers. Aan de ene kant van het veld speerwerpen, aan de andere kant discuswerpen en kogelslingeren. Waar het eerst nog wel droog was, alleen niet zo warm, begon het tijdens de training steeds harder te regenen. Jammer, maar geen reden om te stoppen.

Na de training was het tijd voor een lekkere lunch verzorgt door de gastvereniging. Soep, broodjes, drinken, aangevuld door onze echte Brabantse worstenbroodjes. Dit gaf een goede bodem voor een interessante krachttraining verzorgd door Ed Fennema. Hij heeft een afwijkende succesvolle visie op krachttraining. De atleten konden verschillende stations uitproberen en hadden daar veel plezier van. De trainer kreeg nog meer informatie over de achtergronden en het gedachtengoed om mee te nemen naar Rijen.

Als afsluiting was er nog een officiële wedstrijd geregeld. We konden in 2 ronden kiezen uit kogelslingeren, discuswerpen en speerwerpen. Mooi zo aan het eind van het seizoen voor iedereen nog kansen op persoonlijke records, clubrecords en misschien zelfs stijgen op de landelijke ranglijst. Helaas maakten de weersomstandigheden het heel moeilijk en zo werden er wel 7 persoonlijke records verbeterd, maar helaas niet meer. We hebben een hele gezellige en nuttige dag gehad, en de kans is zeer groot dat zij in het voorjaar naar ons komen voor een herhaling.

Volgende week gaan we op zaterdag kogelslingeren in Boskoop, is op zondag in Breda het werpgala en dan de zondag daarna nog Brabantse Kampioenschappen voor C-junioren in Best. De laatste mogelijkheden voor de werpers die naar een hogere categorie gaan.