Werpers AV Spiridon leveren unieke prestatie bij Nationale D-Spelen

Goud, 3x zilver en brons in het Olympisch Stadion

Elk jaar is het voor de D-junioren een hoogtepunt om in het Olympisch Stadion te mogen strijden om de officieuze Nederlandse Kampioenschappen Atletiek. Het stadion was mooi vernieuwd voor het EK afgelopen juli, dus een extra stimulans voor de atleten om te laten zien wat ze konden op diezelfde locatie waar de toppers ook waren geweest. Dit jaar een record van 7 deelnemende atleten vanuit AV Spiridon.

Hoogtepunt
Hoogtepunt van de dag was pas laat in de middag: Max Kreeft verbeterde niet alleen zijn PR met 10 meter, maar ook het clubrecord tot 38m41 en won daarmee goud. Na Joris van Gool en Taro Swart is Max Kreeft pas de derde Spiridonner in de historie die goud veroverd bij de D-spelen. Daarnaast pakte Tygo Naafs in zijn 6e en laatste poging ook nog het zilver met 37m05, slechts 3 cm onder het oude clubrecord. Heel veelbelovend omdat beide heren pas eerstejaars zijn. Nog nooit stonden 2 Spiridon atleten op hetzelfde podium bij de D-spelen.

Twee keer zilver en brons
Vroeg in de middag verbeterde Tygo zijn PR met discus en werd daarmee prachtig 2e bij het discuswerpen. Max veroverde eigenlijk volgens verwachting het zilver bij kogelstoten; de nummer 1 is voorlopig niet te verslaan. Safira den Oudsten plaatste zich met maar 1 geldige worp net bij de laatste 8 en mocht nog 3 keer proberen. Pogingen 4 en 5 waren ongeldig, dus nog steeds 8e. In de laatste poging verbeterde ze haar clubrecord naar ruim 28m en maakte een sprong van plaats 8 naar 3! Vorig jaar gebeurde dat nog precies andersom, hier werden we heel blij van!

Nog meer?
Jazeker. Aran Swart en Rens van Beek deden mee aan discuswerpen en kogelstoten, maar konden helaas vandaag niet genoeg brengen om verder te komen. Thijs van Dijke werd met een mooi nieuw clubrecord van 33m66 vierde bij het discuswerpen en kon helaas bij het speerwerpen niet uithalen. Safira liep nog een knappe 1000m steeple net na haar huldiging voor discus en werd 7e in een mooie tijd, net achter haar PR. Loes van der Pennen wilde meedoen met hoogspringen en mocht als tweede onderdeel van de fysio alleen maar werpen. Ze probeerde speer, maar wist helaas niet geldig te werpen. Bij het hoogspringen evenaarde ze haar PR.