Vijf Spiridon junioren op Nederlands Kampioenschap

In het weekend van 2 en 3 juli hebben vijf atleten van Spiridon deelgenomen aan het NK Atletiek voor junioren in Breda. Op uiteenlopende onderdelen werd de strijd aangegaan met de Nederlandse top.

Zaterdag
Op zaterdag kwamen alle atleten voor hun eerste onderdeel in actie. Vroeg in de ochtend mocht A junior Liza Jonkergouw al aantreden voor het kogelslingeren. In haar eerste poging kwam ze meteen al tot haar verste worp van 25.19mtr. Hiermee bleef ze net onder haar persoonlijk record, maar dit leverde haar wel plaatsing op voor de finale en uiteindelijk een mooie achtste plaats.
Annabelle Emmen is nog C junior, maar had zich toch ingeschreven bij de oudere B junioren voor het hoogspringen. Stiekem werd gehoopt op een verrassing, maar Annabelle bleef deze wedstrijd helaas steken op 1.60mtr. en een gedeelde tiende plaats.
Emil van de Par was net op tijd terug uit zijn woonplaats Maastricht om deel te nemen aan de series van de 400 meter. Wellicht had dit toch enige invloed op zijn voorbereiding, want hij bleef ver verwijderd van zijn persoonlijk record met een tijd van 55.54sec.
In de middag had Bodhy Wijnings een finaleplaats in het vizier bij het speerwerpen. Bodhy kampt al een tijdje met rugklachten, maar wilde deze wedstrijd toch niet aan zich voorbij laten gaan. Hij liet een respectabele 46.99mtr. noteren en kwam uiteindelijk met een elfde plaats net tekort voor de finale.
Joris van Gool kon heerlijk ontspannen beginnen aan zijn 100 meter, omdat plaatsing voor de WK junioren al een feit was. In de series werd duidelijk nog gelopen met de handrem erop, maar in de finale moest Joris voluit gaan om zijn concurrentie achter zich te houden. Het goud werd binnen gehaald, Nederlands Kampioen bij de A junioren in een tijd van 10.67sec.!

Zondag

Liza Jonkergouw mocht op zondag terug komen voor haar tweede onderdeel, het kogelstoten. Al heel het seizoen hikt Liza tegen de 10 meter grens aan en vandaag moest het er dan van komen. In de eerste poging werd precies 10.00mtr. genoteerd, dus dat doel was eindelijk behaald. Verder werd er niet meer gestoten en Liza kon tevreden huiswaarts keren met een twaalfde plaats. Omdat Bodhy Wijnings als eerste reserve niet mocht meedoen aan de wedstrijd bij het discuswerpen, was Joris van Gool nog de enige Spiridon-troef die deze dag in actie moest komen. Na een vijfde tijd in de voorrondes werd Joris in de finale in de moeilijke baan 8 geplaatst. De strijd om het goud lag volledig open met vijf atleten onder de 22 seconden in de halve finale. Uiteindelijk werd het een prachtige zilveren medaille voor Joris met een sterke tijd van 21.63sec.