Urban Trail Rotterdam 2017

Bij een Urban Trail wordt een hardlooproute gelopen door een binnenstad. Het parcours voert de lopers niet alleen door de straten en over pleinen, maar ook dwars door een aantal gebouwen. Op het museumplein stonden zondagochtend 7 mei ruim 3500 deelnemers opgesteld, en de eerste wave ging om 9:30 van start. De Spiridonners hadden afgesproken om in wave 5 om 10:50 te starten. De eerste locatie die waar doorheen werd gehold was het Nieuwe Instituut, achtereenvolgens gevolgd door metrostation Eendrachtsplein, poppodium Rotown, Miniworld Rotterdam en het Groothandelsgebouw.
Bij het passeren van het Centraal Station werd de sfeer extra versterkt door de aankomst van Feijenoord supporters al in stemming waren voor de kampioenswedstrijd. De hardlopers holden vervolgens via de Luchtsingel, het Hofpleintheater, Brouwerij Noordt, Museum Rotterdan, WTC Rotterdam, parkeergarages, de bibliotheek, de kubuswoningen, de museumhaven, bioscoop Cinerama, het oogziekenhuis naar het natuur historisch museum. Na een route van ongeveer 12km bereikten de lopers weer het Museumplein waar de finish, de medaille en een licht ontbijt de afsluiting van een geslaagd evenement vormden.
Van AV Spiridon kunnen in ieder geval Claudia, Ratna, Laura, Anouchka, Michel, Nova, Mariëlle, Raymond, Karin, Claudia, Orsi, Annemieke, Marjan en IJsbrand met flink wat trappen in de benen terugkijken op dit evenement.