Twee keer zilver voor Max Kreeft bij Nationale CD Indoor

Maar liefst vijf D junioren van A.V. Spiridon waren vandaag (zaterdag 23 januari) geplaatst op 1 of 2 onderdelen en dus in Apeldoorn aanwezig bij de Nationale CD Indoor. Twee medailles, drie finaleplaatsen, drie keer top 10 en drie clubrecords vormden de oogst.

Max heeft zichzelf, de trainer en zijn ouders enorm verbaasd met maar liefst twee keer zilver! Hij begon met de kwalificatie kogelstoten en kon na 1 stoot (PR met 9m37) gaan zitten, de finale was binnen. Bij de 600m stond hij 13e geplaatst en was er geen echte verwachting dus. Hij startte in de eerste (langzaamste) groep en kwam na de start in de verdrukking. Als laatste ging hij weg en begon een inhaalrace. Na een halve ronde lag hij voor en dat werd steeds meer. Het werd duidelijk dat hij goed bleef lopen en een prachtige tijd zou neerzetten. De klok stopte na 1;45.10, een clubrecord met 12 seconden en een PR met 16! In de snelste serie liep de favoriet al snel ver uit, het zou er wel om hangen of de tijd van Max gehaald zou worden, maar dat lukte net in de eindsprint. Niemand kwam verder in de buurt, dus zilver de prooi. In de finale kogelstoten liep het in het begin niet zo goed. Max kwam als vijfde in de laatste 3 pogingen voor de top 8. Met een afstand als die van de ochtendsessie zou een tweede zilveren plak mogelijk worden. In de vijfde poging kwam hij hier dicht in de buurt en mocht heel trots zijn tweede plak ophalen.

In de finale kogelstoten voor de eerstejaars jongens was ook Tygo Naafs aanwezig. Hij had zijn twee onderdelen strak gepland. Ongeveer tijdens de eerste kogelstootronde mocht hij de 1000m lopen. Hij mocht starten in de snelste serie, waar het tempo net te hoog bleek te liggen. Met een gevoel van een slechte race was hij net op tijd bij het kogelstoten om daar te beginnen. Toch was de race niet zo slecht. Hij werd 13e met een nieuw clubrecord van 3.28.95. Het kogelstoten met zure benen ging niet fantastisch, hij bleef 37cm verwijderd van zijn nieuwe PR uit de kwalificatie (7m88) en werd daarmee 9e, net niet genoeg voor nog 3 extra worpen.

De eerste atleet die al heel vroeg mocht beginnen met kogelstoten was Safira den Oudsten. De kwalificatie-eis voor de tweedejaars meisjes lag op 11 meter, daar hadden we niet op gerekend. Maar de spanning in de wedstrijd zelf was te groot om een fijne afstand neer te zetten. In de middag deed ze mee aan de 600m en daar verbeterde ze een heel oud clubrecord. Een hele goede 1:52,06, waar ze de 9e plaats mee verdiende.

Dan waren er nog twee jongens D2. Thijs van Dijke plaatste zich bij het kogelstoten voor de finale en werd daar met een goede verbetering van zijn PR naar 9m98 netjes achtste. Aran Swart haalde bij het kogelstoten de finale niet, hij strandde op de 16e plaats met een stoot een paar centimeter onder zijn PR. Vlak daarvoor scherpte hij zijn PR op de 60m horden aan tot 11.92.

Al met al een dag met hele mooie resultaten. Morgen mogen we weer, dan zijn de C-junioren aan de beurt.