Training in de Loonse en Drunense duinen voor loop 1 en loop 2!

Afgelopen weekend was een rustig weekend voor de spiridonners.

Waarom: er stonden geen wedstrijden op het programma. Geen crossen! En dat was maar goed ook, met het weer op zondag.

Daarom hadden onze trainers een leuke training bedacht. Niet gewoon in het bosgebied, het surae, achter onze accommodatie. Maar een uitstapje naar de Loonse en Drunense duinen.

Op zaterdagochtend om 9.15 uur verzamelen bij de Roestelberg en om 9.30 uur begon de training. Een aantal wandelaars waren er ook mee en zij begonnen alvast aan hun wandeling door het gebied. De lopers mochten hupsakee, gelijk de zandberg omhoog lopen. Eenmaal boven nog wat warming up oefeningen en daarna begon de training pas echt. Het was nog droog en af en toe kwam zelfs het zonnetje door. De meesten hadden zich warm aangekleed en al snel ging de eerste laag kleding uit.

Het eerste gedeelte van de training liepen we over bospaden, met veel modder en stronken en ad en toe een beetje door het zand. Met verschillende snelheden, op tempo lopen, dus hard en dan weer duurloop tempo of zelfs een stukje dribbelen. Tot aan Bosch en Duin, mocht iemand moe zijn, dan kon die loper hier stoppen om later opgehaald te worden. Maar iedereen ging gewoon door en dan moest het zware gedeelte van de training nog volgen.

Al snel kwamen we bij het zand en de heuvels aan. En net toen we in het open gebied door het zand aan het zwoegen waren, begon het te hagelen en ging de temperatuur omlaag. Brrrr, guur en koud, met ook nog eens wind tegen. Niemand liet zich kennen en iedereen liep zonder klagen door. Toen het weer droog was, begon de zon te schijnen en werden we verrast door een regenboog. We hadden bijna alle weertypes inmiddels gehad.

Na weer een stuk met bospaden, waar je door de plassen heen moest lopen, met natte schoenen en voeten tot gevolg. Inmiddels hadden een aantal het behoorlijk koud gekregen, gelukkig was het nog een maar een paar kilometer en dan waren we weer bij het beginpunt. Bijna waren we bij de roestelberg en konden de lopers kiezen, of via het asfalt terug of nog een kilometer door het zand met lichte hellingen zwoegen. Wij zijn doorzetters en laten ons niet kennen, dus allemaal door het zand. Wat waren we blij dat we de roestelberg weer zagen, na bijna 16 km.

Verkleumd gingen we de roestelberg in, droge kleren aan en gezellig, samen met de wandelaars, met elkaar lunchen om de training af te sluiten. Het was een zware, maar geslaagde en gezellige training. Bedankt trainer Hans van Wegen voor het organiseren van deze training.

Op zondag stonden voor een aantal lopers van Spiridon de bruggenloop in Rotterdam op het programma. Maar door het extreme weer is deze loop op het laatste moment afgelast.