Taro Swart Brabants Kampioen Discuswerpen

In het prachtige zonnige Best werd het afgelopen zondag ruim 20 graden. Aan het eind van een zwaar seizoen hadden de B en C junioren nog een belangrijke wedstrijd. Voor de C-junioren een Brabants kampioenschap en voor de B-junioren een Zuid-Nederlands kampioenschap. A.V. Spiridon was met twee werpatleten vertegenwoordigd.

Het eerste onderdeel was voor Taro Swart. Hij kwam uit in het discuswerpen. Na drie worpen stond hij 2e met een mooie worp van 44m70, een nieuw PR.

In de finale verbeterde hij zich in de 4e poging tot 45m94 en stond daarmee eerste. Tot en met de beslissende 6e ronde was het spannend, want de concurrent uit Dongen kon op grond van PR nog altijd uithalen. In de laatste poging verbeterde hij zichzelf wel, maar niet verder dan Taro die dus geheel onverwacht Brabants kampioen werd. Bij het speerwerpen lukte het daarna niet om een medaille te halen, met een worp in de buurt van zijn PR was dat gelukt, maar het zat er niet in; helaas ruim 3m onder PR en 1m50 onder brons. Later op de middag pakte Taro nog wel een bronzen medaille bij het kogelstoten met een solide worp van 12m61.

Bohdy Wijnings pakte het zilver bij het speerwerpen, maar helaas niet met een gewenste prestatie; hij kwam tot 45m68. Bij het discuswerpen werd hij nog 5e met een worp van 36m49. Voor Bohdy is het seizoen over en mag hij volgend jaar als 2e jaars B-junior gaan oogsten.