Succesvolle Winterse Spiridoncross

Net als afgelopen jaar werd de Spiridoncross dit jaar onder winterse omstandigheden gelopen. De sneeuw van de afgelopen week had zich als een witte deken over het parcours gelegd. Gelukkig had de onderhoudsploeg van Spiridon in de voorafgaande weken het parcours al op orde gebracht zodat de sneeuw geen spelbreker was.

Bijna 350 atleten van jong tot oud lieten zich echter niet door het weer weerhouden en baanden zich een weg over de besneeuwde paden op het Spiridon-terrein en de achterliggende boswachterij.
De dag begon met een harde wind, zodat de buitenlucht heel koud aanvoelde, maar later op de dag ging de wind wat liggen en ging de temperatuur langzaam omhoog, hoewel het ook toen niet echt warm aan voelde.

Al vroeg dromden grote groepen pupillen samen in het clubgebouw voor het ophalen van de startnummers. Daarna verplaatste de drukte zich naar het start/finish-terrein waar de strijd vanaf 10:30 uur begon met de wedstrijd voor de specials, gevolgd door de pupillen, junioren en tot slot de senioren en masters.

De strijd om de medailles was dit jaar een uitdaging op zich, omdat uit de verre omtrek vele atleten en atleetjes naar Spiridon waren gekomen. Voor Spiridon waren er desondanks drie eerste plaatsen; individueel voor Robert-Jan Gras en Gerard Wouters en bij de estafette voor het team van Joep, Bjarne, Jurre en Stan. Daarnaast waren er tweede plaatsen voor Bjarne Goethals, Dirk Evers, Mike van Hellemond en het estafetteteam De Speedydons! Brons was er tot slot voor Jelle Koerts, Indy Nebbeling, Daniel Yofiet en Gerard Lensvelt.

Na afloop was er voor iedere loper soep of snoep, en vooral de intussen beroemde door een aantal
Spiridonleden zelf gemaakte erwtensoep vond daarbij gretig aftrek.