Succesvolle 20e editie Albert Heijn Rondje Rijen

Afgelopen zaterdag was het de eerste maal dat Albert Heijn Rondje Rijen werd gehouden op de nieuwe locatie door het Rijens Broek vanuit het nieuwe sportcentrum Den Butter.

De eerste keer op een nieuwe locatie is altijd spannend, maar mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de verkeersregelaarsgroep Rijen liep alles op rolletjes.

Om 16:30 werd door Bram van Bram’s bootcamp een warming up gedaan voor de allerjongsten. Op de 500 meter werd vervolgens door 23 jonge atleten gestreden om de medailles. Jesse Wierks en Anna Dekkers behaalden de gouden plakken, maar alle deelnemers kregen een medaille uitgereikt namens sponsor Albert Heijn. Ook alle deelnemers van de opvolgende 1000 meter kregen zo’n medaille. Ook daar waren natuurlijk winnaars, te weten Jelle Kreeft, Djayla Hoek, Julia de Ronde en Rogier Gitz.

Na de jeugd was het de beurt aan de Handbikers en Wheelers over 5KM. Deze wedstrijd had als uiteindelijke winnaar Spiridonner Sjaak Pelkmans.

Terwijl het bij Den Butter gezellig druk aan het worden was, mochten de deelnemers van de 5KM aan de slag, met een startveld van bijna 100 deelnemers. Daarbij moest het grote parcours een maal worden afgelegd. Alhoewel het niet zo warm was als voorgaande jaren werd de drankpost bij de familie Wouters halverwege het parcours nu al goed bezocht. Spiridonner Lucas van der Linden ging uiteindelijk met een ruime voorsprong als eerste over de finish bij Den Butter waar hij net als alle andere deelnemers door onze hoofdsponsor Albert Heijn werd voorzien van een flesje water en iets gezonds lekkers. Ook het duel bij de dames werd door een van de eigen atleten gewonnen, te weten Monique van Beurden.

Ook het hoofdnummer dat deel uitmaakt van het Global-e Wegcircuit Midden Brabant had bijna 100 deelnemers.

Voorafgaand aan de start van de 10KM was er een kort moment ingelast om het overlijden van Trees van Kempen, een lid van de wedstrijdorganisatie, te herdenken.

Het koelde wat af en daardoor werd het steeds lekkerder loopweer. De twee grote ronden werden door alle deelnemers volbracht, en uiteindelijk waren Christ Donders en Kim Lahaije de allersnelsten. Zij kregen net als de drie besten in de andere categorieën medailles omgehangen en net als de andere winnaars een bosje bloemen van Tuincentrum Garden Masters.

Al met al een spannende en succesvolle editie van Albert Heijn Rondje Rijen op de nieuwe locatie.