Succesvolle 19e editie Albert Heijn Rondje Rijen

Afgelopen zaterdag was het centrum van Rijen weer het strijdtoneel van hardlopen bij de 19e editie van Albert Heijn Rondje Rijen. Om 16:30 werd door Bram van Bram’s bootcamp een warming up gedaan voor de allerjongsten. Op de 500 meter werd vervolgens door 28 jonge atleten gestreden om de medailles. Gijs Winnubst en Josefiene de Boer behaalden de gouden plakken, maar alle deelnemers werden verwend met een smakelijke attentie van Everything Sweet. Ook alle deelnemers van de opvolgende 1300 meter kregen deze attentie, maar ook daar waren natuurlijk winnaars, te weten Silkie Graafmans, Morten de Boer, Fleur Oomen en Tieme de Boer.

Na de jeugd was het de beurt aan de Handbikers en Wheelers over 5KM. Deze wedstrijd had een fotofinish, met uiteindelijke winnaar Lian Deijkers.

Terwijl het terras van lunchroom Smaak al aardig vol begon te lopen was het tijd voor de 5KM, met een startveld van bijna 100 deelnemers. Daarbij moet het grote parcours 2 maal worden afgelegd. Alhoewel het niet zo warm was als voorgaande jaren was de water en sponsenpost bij nu al goed bezocht. Spiridonner Dirk Evers ging uiteindelijk met een ruime voorsprong als eerste over de finish bij het Wilhelminaplein waar hij net als alle andere deelnemers door onze hoofdsponsors Albert Heijn werd voorzien van een flesje water en iets lekkers. Ook het duel bij de dames werd door een van de eigen atleten gewonnen, te weten Laura Hanning.

Ook het hoofdnummer wat deel uitmaakt van het Global-e wegcircuit middenbrabant had bijna 100 deelnemers. Alhoewel het licht begon te regenen was het nog steeds lekker loop weer. De 4 grote Ronden werden door alle deelnemers volbracht, en uiteindelijk gewonnen door Robbert de Wouw en Ciska Hensen. Zij kregen de gouden medailles omgehangen en net als de andere winnaars een bosje bloemen van Tuincentrum Garden Masters.

Al met al een spannende en succesvolle editie van Albert Heijn Rondje Rijen.