Spiridonners doen mee aan Groet uit Schoorl

Zondag 10 februari 2019 was de Groet uit Schoorl editie 2019.

Ook dit jaar zijn een aantal lopers van Spiridon naar Schoorl afgereisd voor een pittige 10 km wedstrijd over een snel en bosrijk parcours.
Er waren lopers die alleen voor de wedstrijd naar Schoorl zijn afgereisd. Ook waren er lopers die 10 km of een halve marathon als een mooie duurloop zagen. Zij kozen er ook voor om een weekend in Schoorl te verblijven en in de dagen ervoor en erna het mooie duingebied wandelend te verkennen.

Op de dag van de wedstrijd startte Fred Soomers met de halve marathon.
Het weer leek droog te zijn maar 5 minuten voor de start moest de regen jammer genoeg toch wat te vroeg voor verkoeling gaan zorgen.
Ondanks wat pijntjes heeft Fred de halve marathon uitgelopen in een tijd die hem tevreden kon stellen. 1:03:59.

Bij de 10 kilometer heeft Michel Broeders het snelle parcours waar gemaakt door een nieuw PR te lopen. 36:53. Dat maakte zijn reis naar Schoorl zeer de moeite waard. Gefeliciteerd met jouw PR Michel!Indy Nebbeling is ook gestart op de 10 km en heeft met 48:08 een nette tijd op de klok gelopen.
Jolanda Pijnenburg die eerst met Fred mee zou starten op de halve marathon heeft het besluit genomen om haar prestatie eerst maar een keer op de 10 kilometer neer te zetten. Dat het een goed besluit is geweest blijkt wel uit haar eindtijd van 56:22.
Marjan Rolffs en Toine Wouters zijn op de 10 kilometer ook van start gegaan met het idee van een wat rustiger tempo. Uitlopen was het doel. Dat dat een juiste insteek is geworden bleek wel uit de eindtijd van 1:02:11 wat sneller was dan men tevoren had durven denken.