Spiridonners actief op NK voor Junioren

In Vught zijn afgelopen weekend onder wisselende weersomstandigheden de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren gehouden. Spiridon had een record aantal van 6 geplaatste atleten. Bij elk onderdeel mogen alleen de besten van Nederland meedoen. Hoogtepunten waren er helaas minder dan gehoopt. Allerlei omstandigheden werkten niet mee in ons voordeel. Toch waren er nog vijf finaleplaatsen te vieren.

Sprinten
Joris van Gool kwam als topfavoriet naar Vught voor de 100m en de 200m. Zaterdag kwam hij eenvoudig door de serie en de halve finale. Door omstandigheden had hij veel training gemist en was met zijn hoofd niet bij de wedstrijd. In de finale kwam hij net te kort voor het podium helaas. De 200m heeft hij om deze redenen ook moeten afzeggen. Komend jaar is hij er bij de senioren zeker bij!

Kogelslingeren
Maar liefst 3 atleten hadden zich voor dit technisch ingewikkelde onderdeel geplaatst. Als eerste kwam B-junior Taro Swart in actie. Hij had zich ingeschreven voor het kogelslingeren omdat hij bij discus als reserve geplaatst was. Hij wist zaterdagochtend zijn PR niet te verbeteren, maar haalde de finale en eindigde met een nette 7e plaats.
In de middag was A-juniore Liza Jonkergouw aan de beurt. Ze verbeterde haar PR, ondanks het gemis van haar werpschoenen. Een prima 6e plaats in de finale voor haar, met werpschoenen was het podium misschien niet onhaalbaar geweest.

Op zondag mocht C-juniore Safira den Oudsten meedoen bij de B-meisjes. Zij is 1e jaars C-juniore en had zich al heel goed geplaatst. Door zenuwen kwam ze niet in de buurt van haar persoonlijke record, ze werd 14e. Komende 2 weken zal ze haar PR nog wel verbeteren in minder spannende wedstrijden. De komende 3 jaren mag ze nog in deze categorie proberen mee te doen.

Speerwerpen
Bodhy Wijnings deed mee aan zijn favoriete onderdeel. Een sterk bezette wedstrijd was het, waarbij de meeste atleten hun persoonlijke records aanscherpten. Dat lukte Bodhy tegen de verwachting in helaas niet, hij werd 8e maar daarmee toch in de finale.

Discuswerpen en kogelstoten
Op zondag waren deze twee werponderdelen aan de beurt voor de jongens B-junior. Bodhy was geplaatst voor discus, Taro reserve voor discus, maar wel geplaatst als 1e jaars bij het kogelstoten. Bij het discuswerpen waren alle atleten aanwezig, Taro mocht dus helaas niet meedoen. In een veld waar maar zeer weinig verschil was tussen nummer 3 en 15 (en ook naar de reserves), werd door 3 atleten alleen maar ongeldig geworpen. Bodhy plaatste zich ook weer voor de finale als 8e en dat was ook zijn eindresultaat. Bij het kogelstoten was het niveau zeer hoog, Taro werd 16e met een benadering van zijn PR.
Liza had zich geplaatst voor kogel, en was reserve bij discus. Ondanks wat minder gerichte werptraining vanwege haar studie in Den Haag, zouden in elk geval persoonlijke records mogelijk zijn. Vandaag had ze wel werpschoenen kunnen regelen. Bij discus mocht ze helaas niet meedoen, bij het kogelstoten kwam ze niet goed los en eindigde op de 13e plaats.

Pechvogel
De 6e atleet die zich had geplaatst was B-juniore Annabelle Emmen, die titelkandidaat was bij het hoogspringen en misschien zelfs wel een plaats kon verdienen om naar de jeugd olympische spelen te gaan. Helaas werkte haar enkel niet mee, een blessure die al wat weken zo nu en dan opspeelde werd in de laatste week ernstiger, wat maakte dat ze tot haar grote verdriet niet mee kon doen.

Samenvattend zijn we enorm trots op deze zes kanjers, plaatsing voor Nederlandse Kampioenschappen is al prachtig. Voor de komende jaren ziet het er goed uit, ook al zullen Joris en Liza zich dan moeten meten met de senioren. Er zitten ook een mooi aantal jongere junioren op de goede weg!