Spiridon presteert uitstekend bij enclave-cross in Baarle-Nassau

Ze is nog maar n half jaartje Spiridon-lid, maar de 15 jarige Laura Hanning heeft sindsdien toch al de nodige wedstrijden gelopen. En niet onverdienstelijk, n aantal keren eindige ze als 4e, misschien wel de ondankbaarste plaats die er is. Laura blijft echter stug doortrainen en 14 dagen geleden kwam de beloning; een fraaie 3e plaats bij de Scorpio-cross. Zondag j.l. deed ze het nog beter, na een goed gelopen race sloeg ze in de laatste ronde haar slag en eiste de overwinning bij de junioren B bij zich op.

Verder waren er in Baarle-Nassau bij de senioren/masters nog podiumplaatsen voor Dyanne Verpaalen (2e dames senioren), Marionne Kat en Monique van Beurden (2e en 3e dame masters), Robert-Jan Gras (3e M35), Jan Menssen (1e M55) en Gerard Wouters (1 M65). Uitstekende prestaties van deze atleten, vooral omdat ze keer op keer in de voorste gelederen meestrijden.
Misschien wel de grootste overwinning was de grote collectieve deelname van de Spiridon leden. Iedere cross staan we weer met een groot aantal aan de start waardoor we momenteel op de 1e plaats staan in de regio. Moesten vorig jaar bij de dames Dyanne en Marionne de Spiridon-eer hooghouden, dit jaar werden ze bijgestaan door Shinouk Wientjens, Indy Nebbeling, Veronique van der Hijden, Marijke Dijkstra, Monique van Beurden en Anja van Zon.
Bij de senioren mannen zorgden Dirk Evers (5e plaats in sterk seniorenveld_en Sjoerd Diepstraten voor de nodige punten. In de wat oudere categorie (M35) waren naast de al genoemde Robert-Jan Gras, Rob Heeren en Patriek Bruurs (in zijn woonplaats) de puntenverzamelaars
Mannen 45 was nog beter bezet. Aart de With, Jacques Hameleers, Edwin van Kemmeren, Sjef Schijven en Louis van den Dungen stonden aan de start. Er kunnen per vereniging maar 3 mensen punten krijgen dus deze heren maakten er n onderlinge strijd van. Bij de mannen 55 was de grote favoriet Hans van Wegen afwezig, maar Jan Menssen, Wout Graafmans en Cees van Gageldonk eindigden allemaal bij de eerste vijf in deze categorie wat ook een groot aantal punten opleverde.\
Gerard Wouters is al jaren een vaste waarde. Ook deze keer in Baarle-Nassau wist hij weer de eerste plaats te behalen.
De enorme deelname zorgde ervoor dat Spiridon de 1e plaats verstevigde in het verenigingsklassement
Jeugd
Bij de jeugdwedstrijden die ’s morgens gehouden werden in Baarle Nassau heeft Spiridon met Anouk Andeweg en Slikie Graafmans 2 ijzers in het vuur wat podiumplaatsen betreft. In hun categorie, meisjes junioren D behaalde Silkie een 2e plaats en Anouk werd 5e. In dezelfde categorie waren Noelle Schalk en  Vera van de Burg de overige Spiridon-atleetjes
Verder was er n fraaie klassering voor Bo Geurts (jongens pupillen B). Jelle Kreeft, Jasper Buschman, Wilbert van den Burg en Thymo te Veele (pupillen A) behaalden punten voor Spiridon in het jeugdklassement evenals Ghislaine Schalk, Sophie Naafs (meisjes pupillen A) en Ryan Heeren. Tygo Naafs deed goede zaken voor zijn klassement met zijn 5e plaats
Bij de meisjes junioren D heeft Spiridon met Anouk Andeweg en Silkie Graafmans twee ijzers in het vuur wat podiumplaatsen betreft. Silkie behaalde weer n 1e plaats