Spiridon jeugd op NK-atletiek

Silkie Graafmans had op zaterdag 11 september het NK Hoogspringen voor de meiden U18 in Amersfoort. Ze moest al vroeg opstaan om op tijd te vertrekken. Toen ze om 8.45 op de baan kwam stond trainer Tim al klaar om vanalles te laten zien. Al snel kwam haar trainingsmaatje Lieke tegen en begonnen ze aan de warming-up. Uiteindelijk moesten ze om 9.54 in de callroom zijn. Daar moet je je melden en dan worden er verschillende dingen gecontroleerd. Je startnummers, de reclame op je shirt, je tas en je moet je telefoon en horloge inleveren.

Toen iedereen was gecontroleerd liep de hele groep naar de hoogspringmat toen en moesten ze hun aanloop uitzetten en inspringen. Silkie begon op de aanvangshoogte 1.51 en stond als eerste op de lijst. De 1e poging hierop haalde ze niet, maar de 2e gelukkig wel. En omdat ze als 1e was moest ze ook gelijk de 1.56 springen. Die haalde ze ook. Daarna ging ze door naar de 1.60. Die haalde ze gelijk in de 1e poging, terwijl veel anderen het niet haalde en er een 2e of 3e poging voor nodig hadden. Toen kwam de 1.64. Dit had ze nog nooit gesprongen, want haar pr is 1.62. De eerste en tweede poging haalde ze niet, maar de derde was echt bijna… maar net niet. Hiermee belandde ze uiteindelijk op de 7e plaats, wat echt supergoed is. Haar trainingsgenootje Lieke werd 8e met dezelfde hoogte, maar helaas wat meer foutsprongen.    

Op zondag was het de beurt aan Jelle Kreeft. Hij mocht naar Amsterdam voor de Nationale D-Spelen om aan 2 onderdelen (kogel – 80 meter) mee te doen. Om 13.00 uur begon hij als een van de titelkandidaten aan het kogelstoten. Na een foutstoot werd in de volgende beurt een afstand van 13,11 gehaald. Hiermee ging hij als 2de door naar de finaleronde. De beste 8 atleten mochten nog 3 maal stoten om de prijzen. Het was al duidelijk dat de strijd om het goud en zilver tussen 2 atleten zou worden uitgemaakt. In de zesde en laatste beurt verbeterde Jelle zich naar 13,40. Wat een mooie 2 plaats en het zilver opleverde.

Na 2 uur wachten stond de 80 meter Sprint op het programma. In 5 series werd gestreden om een halve finale plaats te bemachtigen. In een tijd van 10,77 snelde Jelle in zijn serie naar een 2e plaats en de volgende ronde. In een sterk veld wist hij in de halve finale zich te verbeteren naar 10,69 en ging als 2e tijd-snelste door naar de finale. Hierin werd de tijd niet meer verbeterd en behaalde hij de 8e plaats. Wederom mooie prestaties van onze jeugd.