Spiridon grossiert in medailles bij Goirle Cross

Loopgroep Goirle had dit jaar voor een nieuw parcours gekozen voor hun cross. Op de Regte Heide was voor de jeugd en de volwassen atleten een mooi parcours uitgezet. De sneeuw die de nacht ervoor was gevallen, het zonnetje dat er ’s middags doorkwam en de lopers in de kleurrijke tenues zorgden voor een echt winters aanzicht.

De Spiridonners bleken goed uit de voeten te kunnen op dit parcours. ’s Morgens werd door de pupillen al een aantal keer het podium beklommen met 1e plaatsen door Loek en Silkie Graafmans, een 2e plaats voor Merel van Hooijdonk en Anoek Andeweg en een 3e plaats voor Daan van der Linden. Elise van der Linden, Ivan den Oudsten en Marijn van Dijk liepen ook een verdienstelijke wedstrijd en zorgden ook voor de benodigde punten voor het verenigingsklassement.

Annabelle Emmen, Robin ven Leijsen en Safira den Oudsten vertegenwoordigden Spiridon bij de junioren. Op het besneeuwde (en gladde) parcours was D-juniore Safira de wat oudere C-juniores Annabelle en Robin net iets te snel af wat resulteerde in een 2e plaats in haar klassement. Annabelle en Robin werden 1e en 2e in hun leeftijdscategorie.

’s Middags, toen de zon zich liet gelden was het de beurt aan de senioren en masters. Voor Spiridon stonden Patriek Bruurs, Robert Jongh, Dick Bink, Louis van den Dungen, Wout Graafmans, Gerard Wouters en Jan Vermeer aan de start. Robert Jongh wist bij de 35+ Greg van Hest al vroeg van zich af te schudden en soleerde naar een 1e plaats. Wout Graafmans (1e) en Gerard Wouters (2e) zorgden voor een overwegend Spiridon gekleurd podium bij de mannen 55 jaar en ouder. Patriek Bruurs, Dick Bink, Louis van den Dungen en Jan Vermeer zorgden ook voor de benodigde punten voor Spiridon in het verenigingsklassement

Op de foto Annabelle (midden) en Robin (links).