Spiridon goed vertegenwoordigd bij Zomerwerpen in Rotterdam

Maar liefst 7 werpers van Spiridon deden mee aan deze ontspannen wedstrijd. Op het programma een meerkamp van gewichtwerpen en kogelslingeren, twee technisch lastige krachtnummers. De twee onderdelen werden onderbroken voor een gezellige en goed verzorgde lunch, echt een all-in wedstrijd. Leuk was ook dat deze onderdelen al vanaf D-junioren werd aangeboden, vaak zien we dit pas vanaf de B-junioren gebeuren. In onze werpgroep zitten vooral CD-junioren, een mooie kans dus.

Gewichtwerpen
We begonnen allemaal met ons debuut bij het gewichtwerpen, persoonlijke records gegarandeerd dus. In het begin van de wedstrijd was de onervarenheid goed zichtbaar aan het grote aantal ongeldige worpen. We hebben bij Spiridon dan ook (nog) geen werpgewichten om mee te trainen. Na 6 pogingen kwam werptrainer Paul Swart tot een afstand van 7m17 met het zwaarste gewicht van bijna 16 kilo. Schalk den Oudsten wist 8m08 te bereiken met zijn gewicht van bijna 12 kilo. Paul en Schalk hebben hiermee een clubrecord neergezet. B-junior Taro Swart kwam met de 9 kilo tot 11m35, op dit moment goed voor de 3e plaats op de nationale ranglijst en ook een clubrecord. Aran Swart wierp het 7 kilo gewicht naar 7m92. De laatste 3 atleten mochten werpen met het lichtste werpgewicht van 5 kilo. Safira den Oudsten kwam tot 11m07, Tygo Naafs tot 11m67 en Brabants werpkoning Max Kreeft sloot een wisselende reeks af met een prachtige 14m17. Op de foto ziet u de atleten en de gewichten.

Kogelslingeren
Na de lunch was het duidelijk dat het gewichtwerpen en de post-lunch dip niet leidden tot prestaties waar we echt blij van werden. Max en Tygo verbeterden hun PR dat al van vorig seizoen was wel, maar op de trainingen zien we veel verdere afstanden. Safira benaderde haar PR met een mooie worp van ruim 34 meter. Aran benaderde zijn PR, maar wist niet dichterbij de 20m te komen. Taro was niet meer fit en bleef meters verwijderd van een goede afstand. Datzelfde gold voor Schalk en Paul, die vorige week in Boskoop meters beter presteerden.