Spiridon domineert podium bij Ultraloop Gilze

Spiridon heeft een goede bijdrage geleverd aan het slagen van de Ultraloop in Gilze die op zondag 13 maart werd gehouden. De Ultraloop werd dit jaar voor de 10e keer georganiseerd door De Lotgenoten. De opbrengst van de Ultraloop wordt besteed aan een heel mooi doel, namelijk de organisatie van een verwendag voor kinderen van wie één van de ouders kanker heeft. Dit jaar was Spiridon vertegenwoordigd met 2 teams. Daarnaast maakten enkele Spiridonners deel uit van team 77 Midden-Brabant in de voorbereiding op de Roparun.

Vanwege de werkzaamheden aan De Tip was dit jaar de Schakel als uitvalsbasis genomen met een hieraan aangepast parcours. Hierbij wordt in 6 rondjes van 10 km een totale afstand van 60 km afgelegd, met de mogelijkheid om dit in teamverband te doen. Het mooie parcours gaat, na de start bij De Schakel in de Kerkstraat, door het buitengebied van Gilze, richting Alphen en Chaam. Mede door het mooie weer was het genieten op de Alphensebaan, de Nieuwe Maastrichtsebaan, de Chaamseweg, de Horst, de Bolberg en de Versterstraat.

Team Spiridon 1 hanteerde de bijzondere strategie van de vroegere Biestraatlopers, waarbij 7 fietsers in een treintje achter elkaar rijden en 1 loper een sprintje trekt. Dit jaar werd er nog sneller gewisseld, ongeveer om de halve minuut. Voor de geroutineerde lopers uit dit team: Gerard Wouters, Bram van Hoek, Peter Honcoop, Peter Rombouts, Dolf Willemen en Michel Broeders lukte het vlot om het tempo heel hoog te houden. De nieuwkomers: Hans van Weegen en Patriek Bruurs moesten even wennen aan het fietsen en het wisselen maar hadden dit al snel onder de knie. Dit alles met ondersteuning van Jan Wouters (voor het aangeven van de bananen), Mark Vermeulen (voor het vrij maken van het parcours) en Ineke Bayens (voor het letterlijk een duwtje meegeven, oprapen van gevallen bidons en de nodige mentale coaching). Dit resulteerde in een geweldige overwinning waarbij een voorsprong van ongeveer een uur en een kwartier op de twee volgende teams met een tijd van 3.05.58. Dit duidt op een gemiddelde snelheid van bijna 20 km per uur, echt klasse! Het wordt een uitdaging voor deze teamleden om dit nieuw parcoursrecord volgend jaar weer aan te scherpen.

In het team 77 Midden-Brabant dat ter voorbereiding op de Roparun mee deed aan de Ultraloop liepen o.a. Bas Barten en Louis van den Dungen mee. Hier zorgde Jan Menssen voor de nodige mentale ondersteuning en scherpe tijdwaarneming. Dit team behaalde een fraaie 2e plaats in een mooie tijd van 4.19 en bleef hiermee het team Spiridon 2 net voor.

Team Spiridon 2 hanteerde een minder risicovolle strategie. Zij hadden iedere ronde van 10 km verdeeld in 12 stukken van ruim 800 meter en het team in 2 subteams verdeeld. In het eerste subteam liepen de dames: Sandra Brok, Henriette Honcoop, Marionne Kat en Annie van Hoek die elkaar hierbij steeds afwisselden. Bij het ingaan van de 2e ronde namen de mannen: Jan Vermeer, Ed Botermans, Wim Glazenburg en Aart de With het vlotte tempo over. De ronden 3, 4, 5 en 6 werden afwisselend gelopen door de dames en de heren. Het laatste stuk vanaf De Tip tot aan De Schakel werd door alle teamleden gezamenlijk, breed lopend naast elkaar, afgelegd. Dit team finishte in een respectabele tijd van 4.21.01 en behaalde hierbij de 3e prijs op het podium. Dit team werd begeleid door Kees van Opstal en Nol van Hoek die de lopers een beetje uit de wind probeerde te houden maar er streng op toekeken dat er correct werd gewisseld.

Geweldig om met zoveel mensen van Spiridon mee te kunnen doen aan deze sportieve uitdaging waarbij het goede doel en de teamgeest de belangrijkste redenen zijn om deel te nemen. Met waardering voor de keurige organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt en dank voor al onze supporters!