Spiridon atleten succesvol bij Brabantse Kampioenschappen

In Dongen werden op 10 juli de Brabantse Kampioenschappen gehouden voor D-junioren (11-13 jarigen). De atleten van A.V. Spiridon hadden op zaterdag alles afgekeken bij de toppers bij het EK Atletiek in Amsterdam en dat leidde tot hele mooie resultaten.

In de bus terug uit Amsterdam werd nog snel een estafetteteam samengesteld, bijna het gehele competitieteam deed mee; Remo Brouwers, Aran Swart, Tygo Naafs en Thijs van Dijke openden de middag met een 4x80m. Bijna alles ging goed, maar helaas grepen ze net naast het podium en eindigden op een vierde plaats.

Drie van de 8 finaleplaatsen
Meteen aansluitend mochten de jongens gaan kogelstoten. Maar liefst vijf Spiridonners deden mee en allemaal verbeterden ze hun PR. Steijn Timmers kwam tot 5.50, Tygo tot 8.54 en zij kwamen daarmee te kort voor de finale (laatste 8). Met drie atleten in deze finale was Spiridon goed zichtbaar. Max Kreeft haalde net geen 10m (8e met 9.95), Rens van Beek 10m19 (7e) en Thijs van Dijke werd 5e met 10m71. Tijdens het kogelstoten verbeterde Aran zijn sprintrecord naar 12.30, maar haalde daarmee net de halve finale niet. Remo kwam met 11.42 ook tekort en Steijn zette een nieuw PR met 14.15.

Bij het hordenlopen wisten zowel Thijs als Remo zich te plaatsen voor de halve finale. Helaas ging het daar helemaal niet meer voor ze. Steijn sprong nog 3.12 ver en 1.20 hoog. Bij de 1000m kwamen Tygo en Max beiden tekort om hun PR aan te scherpen, maar daar was het eigenlijk ook veel te warm voor, toch hebben ze allebei goed gepresteerd. Meedoen om het podium daar was te veel geweld voor aanwezig.

Ook bij het speerwerpen weer 5 Spiridonners, waarvan er eentje de finale haalde. Thijs werd keurig 7e met 31.75. Max werd tiende, Tygo met een mooi PR 13e, Rens met een PR 14e en Aran 17e.

Geen meisjes?
Jazeker wel. Safira den Oudsten haalde met kogelstoten een nieuw PR van 10.30 (net een cm onder het clubrecord) en werd daarmee mooi 4e, bij het speerwerpen en het discuswerpen liep het niet helemaal maar werd ze wel 2x 6e en daarmee had ze mooi drie finaleplaatsen te pakken.

Nog een keer drie van de 8 finaleplaatsen
Bij het discuswerpen weer 5 atleten waarvan er ook weer 3 de finale haalden. Heel bijzonder als er bij zo’n kampioenschap een relatief kleine vereniging als A.V. Spiridon zoveel finaleplaatsen haalt. Je ziet hier zeker een resultaat van de specialisatietraining werpen die we nu anderhalf jaar draaien.

Max kwam tot een nieuw PR van 21.95, Tygo tot 22.06 en daarmee kwamen ze net te kort voor de finale. Aran werd 8e met 22.17, Rens haalde flink uit en kwam met 24.12 op de 6e plaats uit. Bij Thijs liep het eigenlijk niet. Waar hij de vorige keer nog het clubrecord verbeterde naar ruim 32m bleef hij lange tijd onder de 30m hangen. Tot de laatste worp en met 30m55 stelde hij het zilver veilig. Een PR was nodig geweest voor het goud, zeker mogelijk, maar dat moet dan maar even wachten tot de Nationale D-spelen in het olympisch stadion.