Spiridon atleten bij avond atletiek 3-daagse Gemert

Een perfect geplande wedstrijd: de enige droge dag van de week. Het is een stukje rijden voor een avondwedstrijd, maar de prestaties maken het de moeite waard om naar Gemert af te reizen.

Silkie Graafmans opende de avond met hoogspringen. Soepel over de aanvangshoogte. De 1.52m schaafde ze met de kuiten langs de lat, maar daar was dus precies genoeg energie in gestoken want de lat bleef liggen. De perfecte reeks werd doorgezet met een geldige eerste poging op 1.57m met ruimte genoeg voor de volgende hoogte. Het onlangs behaalde persoonlijk record van 1.62m werd nipt gemist in de eerste poging, maar hoogte was er voldoende. Poging 2 liep niet lekker aan, maar de 3e was een mooie sprong. Helaas net te dicht bij de lat, maar duidelijk is dat het geen uitschieter is geweest. Een mooie voorbereiding voor de Nederlandse Kampioenschappen in september.

De afsluiting van de avond was verspringen, waar met zes pogingen ruim kans was om een goede poging weg te zetten. Poging 1 was echter al meteen een goeie: zo’n 5cm speling voor de afzetlijn, een mooie hangsprong en benen horizontaal voor de landing. Met 4.72m amper 10cm verwijderd van haar record. De tweede en derde pogingen klikte niet helemaal, maar poging 4 zag er weer strak uit en ditmaal met minimale meewind. Vooral een goede landing zorgde voor nog eens 2cm extra naar 4.74m. In poging 5 sprong op de parallel baan ook een atleet, wiens krachtige passen de concentratie niet ten goede kwam. De afstand voor de afzetlijn had, net zoals poging 3, in de bak voor een goede afstand gezorgd. In de laatste poging zorgde een lichte tegenwind voor wat meer ruimte voor de afzetlijn, maar met 4.68m maakte dat de poging technisch gezien de beste van alle 6.

Met 1.57m op hoogspringen en 4.74m op verspringen was deze springavond zeker een succes. Samen met trainingsgenoot Lieke Reijs van AV De Keien vooral ook een gezellige wedstrijd. De dames zijn goed aan elkaar gewaagd deze wedstrijd met de winst voor Lieke op het hoogspringen en op verspringen voor Silkie.

Dat beloofde ook veel voor de volgende dag, waar een 200m gepland stond. Enkele weken geleden voor het eerst gelopen, maar toen voorzichtig van start gegaan. Nu dan voluit van start en eenmaal uit de bocht loopt ze op kop. Met de licht tegenwindje voelen de laatste meters nog zwaarder dan ze al zijn. Bijna 3 tiende van een seconde sneller dan vorige keer met een tijd van 28.22 seconden. Derde van de vrouwen onder 18 deze avond. Ook een mooie aanscherping van het clubrecord van Spiridon.

Ook het jongere broertje Loek Graafmans loopt de longen uit zijn lijf, maar dan op de 1500 meter. Kortgeleden al gelopen tijdens de competitie maar nu op jacht naar een nieuw record. Hard van start maar het tempo blijft goed. Met bijna 3 seconden van het persoonlijk record afgesnoept finisht Loek als derde in een tijd van 5:37.51 seconde.