Silkie Graafmans bij de NK Meerkamp U18

In alle vroegte vertrok Silkie op zaterdagochtend voor het NK Meerkamp in Assendelft. De beste 21 meiden van heel Nederland staan hier aan de start. Door eerdere meerkampen en persoonlijke records op de individuele onderdelen wist Silkie zich voor deze wedstrijd te plaatsen.

Zaterdagochtend is het koud en staat er veel wind. Gelukkig komt de zon snel. Het eerste onderdeel is 100 meter horde. Door de harde tegenwind was het voor veel deelnemers lastig om over de horde te komen (3-pas). Silkie had hierdoor voordeel (loopt nog 4-pas) en liep hier een nieuw persoonlijk record (PR). Na horde volgde het hoogspringen, Silkie haar favoriete onderdeel. Met een mooie 1.60 doet ze goed mee in de wedstrijd.

Hierna volgt het kogelstoten. Meteen de eerste worp over de 9 meter. Een nieuw PR! Als afsluitend onderdeel op de eerste dag volgt de 200 meter. In de eerste serie staat Silkie aan de start en komt net niet als eerste over de finish …de speaker dacht van wel… Na de eerste dag staat Silkie als 12e in het totaalklassement.

Door een overnachting in de buurt konden we zondag iets later vertrekken. Om 11.30 staat verspringen op het programma. De aanloop komt goed uit en ze springt bij de 2e sprong 4.95. Dat is een mooi PR en een goede start voor de tweede dag.

Daarna volgt het speerwerpen, met helaas een worp van maar 25,81. Dat kostte haar een paar plekken in het klassement. Door een goede afsluitende 800 meter te lopen weet ze nog een plaatsje te stijgen in het algemeen klassement te stijgen en behaald ze uiteindelijk een mooie 14e plaats met 3810 punten en wat ook nog een clubrecord is.  

Een zeer mooie prestatie voor een eerstejaars U18 waar ze zeker trots op mag zijn. Een eerste NK was een mooie ervaring en zeker was ze blij met de supporters die speciaal voor haar naar Assendelft waren afgereisd. Bedankt Tim, Vera, Danique en Sanne!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA