Safira den Oudsten wordt in sterk veld 3e bij kogelslingeren

Safira den Oudsten wordt in sterk veld 3e kogelslingeren bij de Battle U18 in Amsterdam

Elk jaar wordt voor U18 atleten (B-junioren) in het voorjaar een wedstrijd gehouden waar de landelijke top graag aan mee doet in voorbereiding op het NK (28/29/30 juni in Alphen aan den Rijn).

Safira had van de deelneemsters bij het kogelslingeren het 7e PR staan (39m31), maar er stonden veel dames binnen anderhalve meter boven haar. Alleen de nummer 1 stak boven iedereen uit, vandaag bleek zij helaas geblesseerd aan haar rug.


In de eerste ronde verbeterde Safira haar PR meteen naar 43m70, daarmee was ze tot en met de 2e ronde eerste. In vorige wedstrijden had Safira meestal maximaal 2 geldige pogingen, vandaag waren dat er 4 allemaal boven haar oude PR. Een mooiere serie kan dus niet. In de derde ronde ging een atlete naar 43m97, uiteindelijk de 2e plaats, want in de laatste ronde was er slechts 1 atleet met een geldige poging, de winnares met 44m33. Een welverdiende podiumplaats dus en Spiridon is een prachtig clubrecord rijker (ondertussen al bijna 15m verbetering)!


Richting het NK zijn er naast de 2 atletes die op een hogere trede eindigden waarschijnlijk nog 2 atletes die verder kunnen werpen. Uiteindelijk is het op die dag in juni, vrijdag de 28e te doen voor Safira. Met nog een paar weken trainen, wat veel kan omdat ze haar examens al gedaan heeft, kon het wel eens leiden tot een hele verrassende prestatie van deze 1e-jaars B-juniore!