Safira den Oudsten wint brons kogelslingeren Nationale C-spelen

Einde vakantie zijn er altijd al belangrijke wedstrijden voor junioren. Zo worden de officieuze Nederlandse Kampioenschappen, de Nationale C-spelen, altijd in Amsterdam georganiseerd. Na de entourage van de D-spelen in het Olympisch Stadion, is de baan van AAC het speelveld. Anders dan bij de D-junioren strijden nu 1e en 2e jaars samen om de finaleplaatsen en de titels. Zeker bij de werponderdelen is dat een nadeel voor de 1e jaars.

1e jaars Safira begon op zaterdag met het discuswerpen. Ze stond op basis van haar persoonlijke record 11e geplaatst, een plaats in de finale (beste 12) was dus een serieuze mogelijkheid. Met een worp van ongeveer een meter onder haar PR plaatste ze zich als 10e. In de finale zelf hebben de beste 8 na 3 pogingen er nog 3. Ze benaderde haar PR en wist zich zelfs bij de laatste 8 te plaatsen. Uiteindelijk helaas geen PR (die komt de komende weken dan zeker nog), maar met een mooie 27m20 werd ze nu al 8e van Nederland!

Op zondag deed Safira mee aan het kogelslingeren, maar eerst nog even hink-stap-sprong, tja werpers kunnen vaak ook andere onderdelen goed. Het was nog even onzeker of ze mee ging doen vanwege al lang aanhoudende rugproblemen. Maar ze deed mee, benaderde helaas haar PR niet, maar met bijna 9 meter toch netjes 13e. Daarna het hoofdnummer; het kogelslingeren ligt Safira vanaf het begin al goed. Ze compenseert lichaamslengte met een zeer snelle coördinatieve draai en haalt altijd mooie afstanden. Bij het NK voor B-junioren (2-3 jaar ouder) waren de zenuwen teveel. Nu in haar eigen leeftijdscategorie hoopten we op een medaille. Ze wist een mooie constante serie neer te zetten, een paar meter onder haar persoonlijke record, maar werd met een afstand van 32m61 prachtig 3e. Brons is als eerstejaars een prachtig resultaat, maar ook als tweedejaars wel toch?