Recordaantal van 5 Spiridonners geplaatst voor NK indoor Junioren

Voor het NK indoor op 18 en 19 februari hebben zich maar liefst vijf Spiridonatleten geplaatst. Niet eerder werd onze vereniging zo goed vertegenwoordigd. Onze topsprinter Joris van Gool doet hier al een aantal jaar mee, hij zal een week eerder ook meestrijden bij de senioren. Datzelfde geldt voor B-juniore Annabelle Emmen die dus 2 wedstrijdweekends gaat hoogspringen. Medaillekansen zijn er zeker voor Joris, met een beetje geluk zelfs bij de senioren, zijn 6s80 is bij de junioren ruim de beste tijd, bij de senioren zijn er maar enkelen sneller op papier. Annabelle kan bij de junioren wel meedoen voor de medailles, maar ze zal een hele goede dag nodig hebben, met haar PR van 1m70 staat ze gedeeld 3e op de deelnemerslijst. Maar als het dit jaar niet lukt, ze mag het nog 3 jaar proberen.
Twee werpers hebben zich geplaatst voor het kogelstoten. A-juniore Liza Jonkergouw plaatst zich met haar 10 meter precies als 14e, maar haar record is zeker voor verbetering vatbaar, een meter erbij en een top 10 positie kan mogelijk zijn. B-junior Taro Swart plaatst zich als 16e met een poging van 11m72, voor hem is het doel een PR van ruim 12m50 (zal weinig plaatsen hoger opleveren) en ervaring opdoen voor volgend jaar als hij als 2e jaars mag proberen te oogsten.

Tenslotte plaatste mila-loopster Robin van Leijsen zich als 10e voor de 3000m. Ze zal een behoorlijke verbetering van haar PR nodig hebben om aan te sluiten bij de top 9, maar ze verbetert zich elke wedstrijd, dus alles is mogelijk. Een top 10 klassering geeft haar volgend seizoen recht op een B-status in onze talentenondersteuning, waar de andere 4 deelnemers dit jaar al deel van uitmaken.
Na deze weekends met topatletiek op de prachtige indoorbaan in Apeldoorn zullen de landelijke ranglijsten behoorlijk veranderd zijn en we hopen dat onze atleten daar op een mooie positie op terecht zijn gekomen. Voor Joris geldt ook de ranglijst aller tijden, waar hij bij de jongens A een 2e positie heeft en bij de senioren rond de 30e positie te vinden is.
Voor degenen die zin hebben in een dagje of weekend topatletiek op de Veluwe en tegelijk onze toppers willen aanmoedigen, zie www.nkindoor.nl voor tijdschema’s en praktische informatie.