Podiumplaatsen voor Spiridon tijdens cross Goirle

Een week voor onze eigen Spiridon-cross wordt de generale gehouden in Goirle. Vanwege het mindere weer was dit jaar de algemene opkomst wat minder, maar toch waren we nog met een groot aantal spiridonners.
Marionne Kat beet de spits af in het middagprogramma. Marionne laat iedere cross weer zien bij de top van de regio te horen. Zo ook in Goirle, in een goede wedstrijd liep ze fraai naar een 2e plaats in haar categorie.
Daarna waren de heren aan de beurt. Gerard Wouters, Hans van Wegen, Wout Graafmans, Dick Bink en Patriek Bruurs zijn bekend met het crossen, dat gold niet voor Mila-atleet Jeroen Verhees. De afstand die senior Jeroen moest lopen in zijn 1e cross-wedstrijd was maar liefst 11.2 km, ook meer dan hij ooit in wedstrijdverband heeft gelopen. Toch liep hij een stabiele wedstrijd wat resulteerde in een 5e plaats.

De progressie van Dick Bink is ook opmerkelijk. 3 jaar geleden begonnen in de Start-to-Run groep wist hij in korte tijd door te stomen naar de 1e loopgroep en een fervent wedstrijdloper te worden. Zijn trainingsarbeid leverde hem een fraaie 3e plaats op het podium op dat verder bestond uit nationale toppers Colin Bekers en Greg van Hest. Patriek Bruurs legde in deze categorie beslag op de ondankbare 4e plaats.
Het lijkt haast vanzelfsprekend dat Hans van Wegen, Wout Graafmans en Gerard Wouters een podiumplaats opeisen. Zo ook in weer in Goirle. Toch moet goed beseft worden hoeveel trainingskilometers deze 3 toppers al hebben afgelegd, verwacht mag worden dat ze gezamenlijk 250 paar schoenen versleten hebben.

Uitslagen
Vrouwen 5.6 km
Marionne Kat 24.42 (2e categorie)
Heren 11.2 Km
Jeroen Verhees 43.29
Dick Bink 49.10 (3e plaats categorie)
Patriek Bruurs 50.31
Heren 8.4 km
Hans van Wegen 34.07 (1e categorie)
Wout Graafmans 35.19 (2e categorie)
Gerard Wouters 35.50 (1e categorie)