Opschoondag Zaterdag 14 oktober

Beste Spridion leden en ouders,

Spiridon heeft een beleid waarin staat dat ieder lid vrijwilligerstaken uitvoert. Samen hebben we afgesproken dat vrijwilligheid niet vrijblijvendheid betekent en dat we samen de schouders onder de vereniging zetten en iedereen daar zijn/haar steentje in bijdraagt.

Onderstaand document is de handleiding voor het plannen, organiseren en uitvoeren van een aantal onderhoudswerkzaamheden bij AV Spiridon.

U leest het goed, niet alle onderhoudswerkzaamheden zijn in dit document beschreven.

Spiridon mag zich heel gelukkig prijzen met een aantal vrijwilligers die zich de Maandagploeg noemen. Deze groep vrijwilligers verzamelt zich iedere maandag middag om alle routine en/of specialistische onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Veelal zijn dit taken die individueel uitgevoerd moeten worden en dus minder geschikt zijn om in teamverband aan te pakken. Samen besteden deze leden meer dan 850 uur om onze accommodatie er piekfijn uit te laten zien.
De Maandagploeg kan trouwens altijd jouw hulp gebruiken. Dus heb je even tijd, sluit je aan. Dit wordt ten zeerste gewaardeerd.

Alle andere onderhoudstaken die in teamverband op onregelmatige momenten verdeeld over het hele kalenderjaar uitgevoerd kunnen worden hebben we verzameld en inzichtelijk gemaakt. Al deze taken moeten we met z’n allen, als Spiridon leden en vertegenwoordigers (ouders) van Spiridonleden oppakken.
Natuurlijk hebben we ook nog andere taken in werkgroepen, commissies of activiteiten (zoals wedstrijden, acties, kamp, en uitjes) waarvoor vrijwilligers noodzakelijk zijn. Dus genoeg te doen.

Even wat getallen (dit zijn schattingen):
Onze vereniging telt ruim 450 leden, waarvan ongeveer 180 jeugdleden. Het totale reguliere onderhoud kost ongeveer 2200 uren op jaarbasis, waarvan de Maandagploeg 850 uren voor haar rekening neemt. De resterende 1350 uren op jaarbasis gaan wij als vrijwillige leden van Spiridon oppakken.  Voor deze 1350 uren zijn ongeveer 450 vrijwilligers nodig die pm. 3 uur per jaar meehelpen.

Dus als ieder lid 3 uur gedurende een heel jaar aan binnen- en buitenaccommodatie onderhoud besteed dan zijn we er.  Dus minimaal 1 keer per jaar op een zaterdag meewerken aan het onderhoud van onze accommodatie!

En omdat we met z’n velen zijn, is het ook nog eens hartstikke gezellig en leer je mensen op een andere manier kennen.  Je vergroot je sociale kring en misschien kom je iemand tegen die je zakelijk ook nog eens verder helpt, of iemand die gedurende je vakantie op de hond wilt passen, of iemand die ook dezelfde sportieve ambities als jou heeft en je samen kunt trainen, etc.

Het onderhoudsdocument kun je hier vinden Spiridon Onderhoudschema Buiten 2017 09 28

Geef je op voor 14 oktober via onderstaand formulier, or via de inschrijflijst op de bar.