OBSTAKEL MUD RUN, HINDERNISSEN NAAR VRIJHEID!

Zondag 29 september was het zover, de rabobank obstakel mud run bij SPIRIDON, een leuke funloop voor jong en oud.
Dit jaar werd de obstakel mud run samen met 75 jaar vrijheid Gilze Rijen georganiseerd.
Er was hard aan gewerkt en op tijd was het terrein achter bij spiridon er klaar voor.

De weergoden waren ons goed gezind. Alhoewel regen hoort bij een mud run. Gelukkig was het voor de toeschouwers droog tijdens de run. Onder de toeschouwers waren de organisatie van 75 jaar vrijheid Gilze Rijen en onze burgemeester Jan Boelhouwer. Voor de toeschouwers was het ook leuk om langs het parcours te lopen en te genieten van de lachende gezichten van de deelnemers.

Met 3 waterbakken, een modderbak, hele hoge hooibalen, een glijbaan, en na de glijbaan nog een heeeeele grote waterbak, etc., kon de run starten.
Dit jaar hadden we voor het eerst een familierun. Wat een succes, heel veel families deden mee. En ja, ook wethouder Sandra Diepstraten deed met haar gezin mee.

Met veel enthousiasme begon iedereen, maar zo makkelijk was het parcours niet. In het begin leek het parcours mee te vallen, maar toen stond daar een hooikar vol hoog gestapelde hooibalen, daar moest overheen geklommen worden. Daarna hup door de modderbak. Klein stukje rennen en dan kruipen door een tunnel van hooibalen. En op naar de glijbaan.
Dacht iedereen, ik ben nog redelijk droog, na de glijbaan niet meer. Daarna een kleine waterbak en dan op naar de grote waterbak met 5 bakken, zwaar dat deze is. Inmiddels best wel moe, moesten ze nog een heuvel op en niet over het bruggetje. Nee, door de vijver heen.
Hop richting het einde, maar eerst nog over een obstakel heen klimmen. Op naar de volgende ronde, bij het passeren van de start eerst via een net naar boven klimmen en dan het obstakel weer af. En het zware parcours nog een keer.

Daarna kwamen de leeftijdscategorieën. De kids begonnen allemaal, vol enthousiasme (sommige met hun papa of mama) renden ze op de 1e waterbak af en ze gingen maar door. Elke obstakel werd genomen, hooibalen over heen klimmen of er doorheen en de modderbak, geen probleem. De glijbaan was helemaal geweldig, zittend, liggend op je rug en zelfs op je buik, en snel dat het ging. En daarna de grote waterbak met 5 bakken, daar lieten ze zich af en toe invallen.

De kleine kids (4 tm 7 jaar) liepen een kleine ronde, na de glijbaan gingen ze voor de volgende ronde of richting de bevrijdende finish.
De grotere kids, volwassenen en de teams mochten door naar de heeeele grote waterbak. Daarna nog een heuvel over en kwamen ze bij de vijver aan en nee niet over het bruggetje, maar dwars door de vijver heen om richting de wal te gaan. Daar over het obstakel klimmen. En dan rechtdoor over de wal, maar wel met hindernissen.  Op naar de finish of nog meer rondjes. En natuurlijk koos iedereen voor meer rondjes, ze vonden het veel te leuk.

De ruim 100 deelnemende kids en volwassenen waren zo enthousiast dat ze niet te stoppen waren en door bleven gaan, hoe klein of groot ze ook waren.
Toch was daar uiteindelijk de bevrijdende finish: hindernis na hindernis is genomen om aan onze vrijheid te komen!

Eenmaal bij de finish aangekomen, stond er iets gezonds en lekkers voor de deelnemers klaar. Een heerlijke appel door Tuinderij Peeters ter beschikking gesteld. Daarnaast willen wij ook onze andere sponsoren bedanken, Rens Vos, 75 jaar vrijheid Gilze Rijen en de Rabobank.

75 jaar vrijheid GilzeRijen bedankt voor de samenwerking om dit fantastische evenement mogelijk te maken.
Het was een groot succes!!
Volgend jaar, de volgende editie en hopen we op nog meer deelnemers.