Max Kreeft wint Goud en Zilver op nationale C/D spelen

Drie Spiridon jeugdatleten streden het afgelopen weekend tijdens de Nationale C/D Spelen in Apeldoorn op verschillende onderdelen. Zaterdagochtend starten Max Kreeft en Tygo Naafs op het onderdeel Kogelstoten. Max voldeed aan de 10 meter limiet en directe plaatsing voor de finale in zijn aanvangsstoot en ging als nummer twee verder. Tygo kwalificeerde zich met 9,71 als zesde.
Om 14.00 uur startte Max op de 600 meter indoor. Vanuit het startschot nam hij gelijk de koppositie om deze ook niet meer af te staan. Dit resulteerde in het goud in een toptijd van 1:38,72, waarmee het kampioenschapsrecord (2014) met meer dan 2 seconden uit de boeken werd gelopen. Een half uur later was Tygo aan de beurt voor zijn 1000 meter. Hij kwam goed uit de startblokken en nestelde zich gelijk voorin het veld. In de slotronde werd het lastig om het tempo bij te kunnen houden. Met een tijd van 3:20,91 werd keurig in de middenmoot gefinisht.
Daarna moesten de heren in het begin van de avond aantreden voor hun finale Kogel. Naar drie ronden werd de groep terug gebracht naar 8 atleten met de 2 dorpsgenoten erbij. In zijn 2de beurt verbeterde Max zich tot 12,24 wat hem naast een PR, ook het zilver opleverde. Met een 6de plek voor Tygo werd de zaterdag op een mooie wijze afgesloten. Op zondag stond voor Thijs van Dijke alleen het onderdeel Kogel op het programma. In een sterk veld werd met een afstand van 10,35 in de finale plek 8 bemachtigd.