Max Kreeft werpkoning op Brabantse Kampioenschappen

Werpgroep oogst succes: 3 Spiridon-jeugdatleten behalen 6 werpmedailles;
4 goud en 2 zilver
Afgelopen zondag gingen de C&D junioren in Uden de strijd aan om de Brabantse atletiektitels. Drie Spiridon-atleten hadden zich samen voor zes werponderdelen ingeschreven. Max Kreeft haalde 3x goud, Safira den Oudsten 1x goud en Tygo Naafs haalde 2x zilver achter clubgenoot Max. Mooi resultaat van deze Spiridon-werpers, we kijken nu al met plezier vooruit naar de C&D spelen eind augustus en begin september!

Vijfde bij speer en goud bij discus voor Safira
Safira den Oudsten beet het spits af voor Spiridon met het speerwerpen. In haar eerste worp werd een afstand van 26,71 meter behaald, genoeg voor de finaleronde. In haar 5de beurt verbeterde zij zich met 1 meter. Omdat het speerwerpen behoorlijk uit liep, kwam Safira’s schema in gedrang en werd ervoor gekozen om de laatste ronde over te slaan om zich te melden bij het discuswerpen. Uiteindelijk werd de 5de plek op het speerwerpen veroverd. Een plek net naast het podium was vandaag het hoogst haalbaar.

Met een discusworp van 27 meter rond werd op de 3de plaats de finale begonnen. Hierin werd steeds stuivertje gewisseld tussen de eerste vier geplaatste dames. In haar laatste beurt wist Safira met 3 centimeter de leidster van de wedstrijd voorbij te werpen. Met een afstand van 28,76 meter werd naast een persoonlijk- & clubrecord ook het discusgoud en de Brabantse titel behaald. Met deze prestatie isze ook de top 10 van de landelijke ranglijst binnengekomen.

Eerste goud voor Max
Max Kreeft was de tweede Spiridon-atleet die in actie kwam. Hij had zich op drie onderdelen ingeschreven en begon op evenveel onderdelen als favoriet. Zijn dag begon met kogelstoten. In zijn eerste poging werd het clubrecord scherper gezet. Met een afstand van 12,59 meter was gelijk duidelijk dat er voor de concurrentie niets te halen zou zijn vandaag. Max zijn eerste worp bleek na 6 rondes ook de winnende te zijn. Naast de Brabantse titel en de gouden medaille werd de 2de plek op de nationale ranglijst heroverd.

Tweestrijd Max en Tygo
Samen met clubgenoot en directe concurrent Tygo Naafs begon het speerwerpen. Als huidig Nederlands kampioen op dit onderdeel wierp Max zijn speer naar een afstand van 42,44 en in dezelfde beurt kwam Tygo tot 35,52 meter. Als 1ste en 4de geplaatst werd de finaleronde ingegaan. Waarin beide heren wederom door een uitgelopen tijdschema, in de problemen kwamen met het laatste onderdeel discus. Beide heren kozen ervoor om tijdens de speerfinale snel een worp discus mee te pakken. Dus werpschoenen werden omgewisseld en het middenterrein werd sprintend overgestoken. Tygo en Max hadden aan 1 worp genoeg om zich te plaatsen voor de finale discus. Waarna snel werd terug gerend naar de speerfinale voor de laatste twee rondes. Waar Max niet meer in de buurt van de 42 meter kwam, ging Tygo in de voorlaatste ronde met een afstand van 39,19 van een 4de naar een 2de plek. Dat de 40 meter er in zou kunnen zitten bleek in de afsluitende ronde, waar Tygo met een afstand van 41,70 en een verbetering met maar liefst 5 meter zijn eigen record scherper stelde, goed voor de 3e plaats op de landelijke ranglijst. Hierna kon Max het goud en Tygo het zilver gaan ophalen. Alleen het podiummoment moest uitgesteld worden omdat beiden heren nog een discusfinale op het programma hadden staan.

Hierin bleef de strijd tot aan de laatste worp spannend. In de eerste finaleronde verbeterde de heren zich niet en de 5de ronde werd de discus in het net geworpen. In de laatste ronde haalde Tygo met zijn discus geweldig uit en ging Max met ruim 2 meter voorbij. Met een afstand van 31,09 meter en een persoonlijke verbetering van 3,5 meter, was het een topdag voor hem. Met nog een worp van Max kwam deze wedstrijd tot zijn climax. Hierin liet hij zien dat het toch de beste te zijn vandaag. Met een afstand van 32,78 werd het 3de goud binnen gehaald. Waarna beiden heren zich op het podium tot 2 keer toe konden laten huldigen.

Aan het einde van de wedstrijddag kon door de atleten, supporters en trainers trots terug worden gekeken op een geweldig kampioenschap. Met 7 finaleplaatsen, 6 medailles, 4 PR’s, 2 Clubrecords en 4 Brabantse titels kon de terugreis naar Spiridon worden ingezet. Safira, Tygo en Max gefeliciteerd met jullie prestaties!