Max Kreeft veroverd 2 nationale titels op D-spelen

Het zijn hoogtijdagen voor de jeugd van Spiridon, zowel in de regio als op de Nationale C/D-spelen (officieuze Nederlandse Kampioenschappen) werd succesvol gepresteerd. Zo behaalde Safira den Oudsten op 27 augustus (als 1ste jaar C-junior) de bronzen plak op de Nationale C-spelen met kogelslingeren en behaalde ze de finale (8e) van het discuswerpen. Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen veroverde Taro Swart (B-junior) zilver op discus en werd 3e op kogel en speer.

Het weekend van 2-3 september kwam er nog een gouden hoofdstuk bij. Op zaterdag traden 3 A-pupillen aan op het Brabants Kampioenschap Athletic Champs (individueel). Noëlle Schalk, Ghislaine Schalk en Ryan Heeren verdedigden de eer van Spiridon. Ghislaine en Noëlle wist zich keurig staande te houden en eindigde in de middenmoot. Ryan Heeren liet zijn goede vorm zien en piekte op het juiste moment met 3 persoonlijke records, waardoor hij het Brabants zilver voor zichzelf opeiste.

Op zondag 3 september streden 5 D-junioren van onze werpgroep naar het Olympisch stadion in Amsterdam om de nationale titels. Voor Max Kreeft en Tygo Naafs stond er iets meer op het spel. Zijn verdedigden hun Goud en Zilver van vorig jaar op het onderdeel Speer. Ook voor dit jaar behoorden zijn tot de favorieten. Het was het eerste onderdeel van de dag en werd ook deze keer een 1-2tje voor Spiridon. Max werd 1ste en prolongeerde met een afstand van 42,22 meter zijn nationale speertitel. Tygo maakte het succes compleet en kreeg met 41,31meter het zilver omgehangen. Daarna was het de beurt aan Anouk (Speer & 1000meter Steeple), Loes (Discus & Kogel) en Silkie (Discus & 1000 m). Anouk begon met de 1000m Steeple en eindigde in de middenmoot. Met Speer kwam ze net 1 meter tekort voor de finale en bleef daardoor steken op een keurige 9de plaats. Dit voorbeeld werd door Loes op de discus herhaald. Met een verbetering van bijna 2 meter van haar eigen record was de 9de plaats een prima resultaat. Helaas bleef de afstand bij het kogelstoten wat achter en werd ze 32ste. Daarna was Silkie aan de beurt, zij begon met 1000 meter in een heel sterk veld. In haar serie werd ze keurig 3de, overall goed voor de middenmoot.

Als slotstuk kwamen Max en Tygo in actie op het onderdeel Discus. Ook hier was Max de topfavoriet. Na de eerste 3 rondes ging hij dan ook als 1ste de finaleronde in, Tygo kwalificeerde zich als 3de. In de 3 afsluitende rondes verbeterde Max Kreeft zich naar een afstand 35,29 meter en haalde daarmee zijn 2de Nationale werptitel binnen. Met dit resultaat scherpte hij zijn 2de plaats op de landelijke jaarranglijst aan tot op 30 cm van de nummer 1. Helaas werd Tygo in de laatste ronde gepasseerd en eindigde hij net naast het podium. Met 4 finaleplaatsen, 3 podiumplekken en 2 werptitels werden de D-spelen afgesloten. Fantastische resultaten van onze jeugdatleten, een sterke groep, waarvan we nog vaker zullen horen.