Leemputtenloop NIET OP 17 Juni 2020

De 0e Global-e Leemputtenloop van Atletiekvereniging Spiridon gaat ivm de Corona crisis niet door op woensdag 17 juni 2020. Wij kijken nog naar een mogelijk alternatief.
Meer info en inschrijven: www.leemputtenloop.nl

Leemputten zijn waterpartijen die zijn ontstaan na de winning van leem door steenfabrieken in de 19e en 20e eeuw. Het voormalige kantoor van één van deze steenfabrieken is nu de thuisbasis van atletiekvereniging Spiridon. Aangrenzend aan het Spiridonterrein begint de boswachterij Dorst, die een groot aantal van deze leemputten herbergt.
De leden van Spiridon doen veel van hun trainingsarbeid op de paden die door deze boswachterij lopen. Minder bekend is echter dat de boswachterij en de aangrenzende landerijen ook door een aantal prachtige asfaltwegen en paden doorkruist worden.
Het is op deze wegen dat de spiridon-atleten zich jaarlijks voorbereiden op het wegseizoen. Niet langs doorgaande wegen en over industrieterreinen, maar door de prachtige bossen en de omliggende natuur. Tijd om ook andere lopers te laten genieten van al dit moois.

Hardlopers kunnen zich inschrijven voor 2,5 , 5 of 10 kilometer over verharde wegen door de bossen van Boswachterij Dorst.
Voor lopers t/m 10 jaar is er een jeugdloop over 1 kilometer.
De finish van alle afstanden is voor het clubgebouw van AV Spiridon.

Global-e wegcircuit Midden-Brabant op de 10 kilometer
De Global-e Leemputtenloop maakt onderdeel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. Uitslagen van regionale lopers op de 10 kilometer tellen mee voor het regioklassement. De wedstrijdlopers worden onderverdeeld in de volgende categorieën.
Mannen: Senioren, M35, M45, M55 en M65.
Vrouwen: Senioren, V35 en V45.