Leemputtenloop 10 April 2019

Leemputten zijn waterpartijen die zijn ontstaan na de winning van leem door steenfabrieken in de 19e en 20e eeuw. Het voormalige kantoor van één van deze steenfabrieken is nu de thuisbasis van atletiekvereniging Spiridon. Aangrenzend aan het Spiridonterrein begint de boswachterij Dorst, die een groot aantal van deze leemputten herbergt.
De leden van Spiridon doen veel van hun trainingsarbeid op de paden die door deze boswachterij lopen. Minder bekend is echter dat de boswachterij en de aangrenzende landerijen ook door een aantal prachtige asfaltwegen en paden doorkruist worden.
Het is op deze wegen dat de spiridon-atleten zich jaarlijks voorbereiden op het wegseizoen. Niet langs doorgaande wegen en over industrieterreinen, maar door de prachtige bossen en de omliggende natuur. Tijd om ook andere lopers te laten genieten van al dit moois.

Daarom organiseert atletiekvereniging Spiridon op woensdag 10 april 2019 voor de achtste keer de Global-e Leemputtenloop.

Hardlopers kunnen zich inschrijven voor 2,5 , 5 of 10 kilometer over verharde wegen door de bossen van Boswachterij Dorst.
Voor lopers t/m 10 jaar is er een jeugdloop over 1 kilometer.
De finish van alle afstanden is voor het clubgebouw van AV Spiridon.

Global-e wegcircuit Midden-Brabant op de 10 kilometer
De Global-e Leemputtenloop maakt onderdeel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. Uitslagen van regionale lopers op de 10 kilometer tellen mee voor het regioklassement. De wedstrijdlopers worden onderverdeeld in de volgende categorieën.
Mannen: Senioren, M35, M45, M55 en M65.
Vrouwen: Senioren, V35 en V45.

Deelnemerslimiet
De Global-e Leemputtenloop ervaart de laatste jaren een sterke deelnemersgroei. Om de kwaliteit van het evenement voor de lopers te waarborgen en om het natuurgebied niet onnodig zwaar te belasten zal de inschrijving worden gesloten wanneer een totaal aantal van 1000 deelnemers is bereikt.

Starttijden

TijdOnderdeel
18.30 uur1 kilometer (t/m 10 jaar)
18.45 uur2,5 kilometer
19.30 uur 5 kilometer
10 kilometer

Meer info en inschrijven: www.leemputtenloop.nl