Laatste cross van 2017

De lidocross in Waalwijk is altijd de laatste cross van het jaar in het regio 13 circuit.

Onze atleten beginnen de smaak te pakken te krijgen en beginnen het crossen steeds leuker te vinden. Ook dit keer deden er een hoop atleten van Spiridon mee.

Wat is een cross eigenlijk?

Een cross lijkt op een trail en heeft ook wel iets weg van een obstacle run, alleen dan kortere afstanden en harder lopen. Zowel wedstrijdlopers als recreanten kunnen hier aan meedoen. Geen cross is hetzelfde, de ene cross heeft een zwaar parcours en de ander is weer lichter. Daarnaast verschillen de afstanden. Bij de meeste crossen heb je heuvels (kunnen ook hele steile zijn), zand, modder, boomstammen en gewone bospaden of door het veld lopen.

De lidocross heeft bijna alle elementen. Te beginnen op het veld (door gras met pollen), dan een heuveltje om vervolgens via bospaden, nog even een over een boomstam springen, in de modder terecht te komen. Door de modder (met natte voeten) om vervolgens weer een heuveltje op. Door het veld om vervolgens via een modderpaadje met een scherpe bocht een heuvel op, naar beneden en dan de steilste heuvel omhoog. Even doorbijten. Een scherpe bocht naar links en weer hard naar beneden. Kleine heuvel, scherpe bocht naar links en nog één om vervolgens weer door het veld op de finish af te gaan. En denk dan niet, hé gelukkig ik ben er…. Nee, de vrouwen en mannen vanaf 55 jaar moeten deze ronde (2400 meter) 3x doen en de mannen onder de 55 zelfs 4 ronden lopen.

’s Morgens vroeg waren de masters, eerst de vrouwen in de kou met  4 vrouwen. Dyanne Verpaalen liep naar een mooie 3e plek, ook al had ze moeite met haar ademhaling. Shinouk Wientjes zette de eindsprint in de laatste ronde. Ze liep bijna iedereen voorbij die voor haar lag en behaalde zo een fraaie 4e plaats. Op de voet gevolgd door Veronique vd hijden die als 5e eindigde. Ondertussen liep Marionne Kat bij de V45 haar eigen cross en behaalde weer een fraaie 2e podiumplaats.

Daarna was het de beurt aan de mannen, de kou was inmiddels weg en het parcours was door de vrouwen lekker modderig gelopen. Bij de mannen stonden de toppers Hans van Wegen en Gerard Wouters aan de start. Op weg naar hun felbegeerde 1e plek. En dat lukte hun ook. Hans liep goed geconcentreerd naar de 1e plek bij de mannen 55 en Gerard liep weer naar op zijn eigen tempo naar de 1e plek bij de mannen 65. Bij de mannen senioren liep Dirk Evers een hele goede cross en behaalde een 4e plek. Bij de mannen 35 deed Bram van Hoek goede zaken. Bram liep een geweldige cross en liet de concurrenten achter zich en behaalde de 1e plek op het podium. Gefeliciteerd Bram!, Patriek Bruurs liep zijn eigen tempo en behaalde een mooie 4e plek. Bij de mannen 45 deden Edwin van Kemmeren, Bas Barten en Sjef Schijven mee. Precies genoeg mannen om punten binnen te halen voor de vereniging. Zij hebben in een sterk veld het goed gedaan, Edwin werd 6e, Bas werd 14e en Sjef 16e..

“s middags was het de beurt aan de jeugd. Ook hier stonden weer een aantal spiridonners aan de start. Bij de junioren B was Laura Hanning weer gekomen en behaalde een fraaie 2e plek. Knap hoor Laura, in zo’n korte tijd dat je meetraint bij Spiridon, zulke goede wedstrijden lopen. Bij de junioren C liep Tygo Naafs in een sterk veld, naar een 5e podiumplaats. Goed gedaan Tycho! Bij de meisjes junioren D stonden, zo als elke week, Silkie Graafmans en Anouk Andeweg weer aan de start. Deze sterke meiden liepen naar een 4e en een 5e podiumplaats. Ga zo door meiden. Vera van den Burg liep ook mee en behaalde een fraaie plaats in de middenmoot. Spiridon is trots op haar junioren!

Bij de jongens pupillen A liepen Jelle Kreeft, Loek Graafmans, Jasper Buschman en  Wilbert van den Burg.  Ook hier een sterk veld, waarbij Loek een fraaie 7e plek wist te bemachtigen. Jasper, Wilbert en Jelle liepen in de middenmoot en werden 24e, 30e en 31e. Leuk jongens dat dat jullie meededen.

Voor het verenigingsklassement voor de masters deed Spiridon weer goede zaken. Ze versterkte haar koppositie in klassement en blijft met een grote voorsprong op de 1e plek staan.

Nu op naar 2018, nog 4 crossen te gaan, waaronder onze eigen Spiridoncross op 21 januari.

Maar eerst gaan we in het weekend voor kerst, op 23 en 24 december de grote estafette lopen voor serious request. Voor de 5e keer en nu op naar Apeldoorn.

Spiridon wenst iedereen een hele fijne kerstdagen en alvast een gezond en sportief 2018!