Junioren openen 2016 sportief in Gent

Vier junioren van AV Spiridon namen op zaterdag 2 januari deel aan een drukbezochte indoorwedstrijd in het Belgische Gent. In de topsporthal Blaarmeersen ligt een prachtige indooraccommodatie met 200 meter rondbaan. Daarnaast zijn voorzieningen voor alle sprint- en springnummers en het kogelstoten aanwezig. Een breed aanbod van onderdelen zorgde voor een enorme toestroom van deelnemers uit Nederland, België en zelfs Frankrijk. Dit zorgde voor enorme wachttijden, maar ook voor sterke concurrentie in alle categorieën.
C junior meisje Annabelle Emmen mocht starten bij het verspringen en sprong meteen in haar eerste poging al naar een mooie 4.71mtr. Dit leverde haar een vijfde plaats op in een veld van 38 deelneemsters. Op de 60 meter sprint was er na een goede start een nette tijd van 8.80sec. Aan het eind van de dag was de aandacht vooral gericht op het hoogspringen. Tot en met 1.56mtr. werden alle hoogtes in één keer overbrugd. 1.59mtr. was nog te veel gevraagd.
B junior meisje Eva Kipping maakte haar rentree op de 60 meter en liep met een sterk middenstuk naar een nieuw clubrecord van 12.12sec. Op de laatste horden na werd alles keurig in 4-pas gelopen. Op de 60 meter vlak liep Eva ook sneller dan verwacht en finishte in een rappe 9.44sec.
B junior jongen Tom Bierings moest het langst wachten van allemaal, eer hij eindelijk aan van start mocht gaan voor zijn eerste onderdeel. Op de 60 meter had Tom een zeer optimistische richtprestatie opgegeven en hij werd prompt in de snelste serie geplaatst. Achter de sprintkanonnen liep Tom een zeer verdienstelijke race in 7.84sec. Op de 300 meter liet Tom een sterke opbouw zien in zijn race en spurtte hij naar 40.37sec.
A junior meisje Liza Jonkergouw mocht meteen de arena betreden voor haar favoriete kogelstoten. Liza mikt al een tijdje op de 10 meter, maar kampt ook met wat pijntjes en blessures. De magische grens werd dan ook niet overbrugd. Haar 9.29mtr. leverde haar echter wel drie extra stoten in de finale op en een mooie vijfde plaats.