Joris van Gool Erelid AV Spiridon!

Vrijdag 17 september was Olympiër Joris van Gool te gast om als topsporter en lid van AV Spiridon te spreken over sporten en de vereniging. Joris stond uitgebreid stil bij zijn eerste ervaring met atletiek en hardlopen in het bijzonder. Vooral de sprint was het wat hem uiteindelijk het beste lag en dat weten we inmiddels allemaal.

Joris begin op zijn 8ste als pupil bij Jeroen Farla. Jeroen had al snel door dat Joris talent had en vroeg hem dan ook regelmatig mee naar een wedstrijd te gaan. Om voor eens en altijd van de vraag om mee te gaan af te zijn ging Joris 1x mee…. We kennen het verhaal daarna. Het is niet bij 1x gebleven.

Joris benadrukte het belang van trainers voor de sporter. Of het nu op recreatie niveau is of als topsporter. Als trainer heb je een belangrijke rol in hoe er getraind word. Als iedereen enthousiast is straal je dat uit. Dit geldt ook voor het enthousiasme buiten de vereniging. Praat je in je dorp over je club en de sport en het levert weer meer leden op. Het kost je niets maar is voor de club van belang om te kunnen overleven.

Kernwoorden volgens Joris zijn:

  • Informeren
  • Communiceren
  • Keep in touch

Op die manier weet je wat er speelt bij de loper maar ook binnen je gemeente. Immers houd je contact zal men eerder geneigd zijn dit te delen met anderen.

Een interessant verhaal wat we niet graag hadden willen missen. Joris bedankt daarvoor.

Joris was echter met nog een reden naar Rijen gehaald. Zonder dat Joris het wist was met zijn vader en moeder al gesproken en zou hij deze avond tot ERELID van AV Spiridon benoemd worden. Een eer die hem meer dan verdient toekomt. Hij kreeg hiervoor van het bestuur een plaquette uitgereikt. Joris we hopen nog veel van je te mogen zien en ben je in Rijen ben je altijd welkom om eens te komen trainen of gezellig bij te praten. We zien elkaar vast snel weer!