Jelle Kreeft wint 3-maal Goud

Spiridon-jeugd laat zich zien op Brabantse Kampioenschappen

Tijdens deze wedstrijd kwamen onze junioren in actie om te strijden met 200 atleten vanuit de provincie op de Spiridon-baan. Helaas haakte Wilbert geblesseerd af. In plaats daarvan ging hij als vrijwilliger aan de slag.

Inge mocht het spits afbijten op 60 meter sprint. Ze had de pech van het lopen in een sterke serie. Daarna was het de beurt aan Jelle, Jurre en Lucca op de 80 meter. Jelle plaatste zich eenvoudig voor de finale later op de dag.

Vervolgens mocht Inge hoogspringen en met een hoogte van 1,25 eindigde ze keurig in de middenmoot. Net voor het middaguur ging Jurre verspringen. Hierin behaalde hij met een afstand van 4,24 plaats 7 in de finale.

Op de 1000 meter stonden Stan en Sophie aan de start. Voor beiden was een tijd boven de 4 minuten hun deel. Eline werd 5e op haar 800 meter.

Het discuswerpen werd voor Jelle een teleurstelling met 3 foutworpen. Het ging Sarah en Sophie beter af op discus. Helaas werd de top 8 niet gehaald. Sarah kon gelijk door naar verspringen al waar ze haar PR verbeterde met 16 centimeter. Dario viel geblesseerd uit op hoogspringen en moest de strijd verder staken.

Op 80 Horden kwam Lucca keurig tot een 8e plek in de finale. Eline stranden in haar serie en kon daarna gelijk aan de slag op speerwerpen. Zonder warming-up kon ze geen potten breken. Op haar laatste onderdeel sprong ze een dik persoonlijk record om met een goed gevoel terug kijken op de dag. In het laatste deel van de wedstrijd was het de beurt aan Jelle. Het kogelstoten viel in het tijdschema vrijwel gelijk met 80m finale. Hierdoor moet hij naar 2 worpen het onderdeel verlaten om zijn finale te lopen. Deze wist hij in een tijd van 10,61 seconde winnend af te sluiten om vervolgens zich op kogel te verbeteren naar een afstand van 12,86 meter en het 2de goud was zijn deel. Tot slot mocht hij gaan hoogspringen. In een spannende strijd werd op een hoogte van 1,55 de 3de gouden medaille behaald.