Het Spinningseizoen is weer begonnen

Nu de dagen lengen is het Spinningseizeon bij AV Spiridon weer begonnen. Ieder maandag- en woendagavond zijn er spinning lessen voor mensen die wat aan hun conditie willen doen en voor doorgewinterde fietsers die ook in de winter hun conditie op peil willen houden.
Bij Spiridon wordt door de instructeurs de originele spinning gegeven.

Spinning is een intensieve workout op speciale stationaire fietsen waarmee het uithoudingsvermogen wordt verbeterd en zich richt op het onderlichaam, met nadruk op quadriceps, bilspieren en hamstrings. Kenmerkend is dat een les met een warming-up op de fiets gevolgd door bewegingen zoals het gaan staan op de pedalen en klimmen. Gedurende een les wordt er met verschillende snelheden gefietst en worden er intervallen van staan en zittend fietsen afgewisseld.

Spinninglessen duren 60 minuten en er wordt door de muziekkeuze een sfeer gecreëerd die ontspanning geeft. Het cardiovasculaire gedeelte beslaat vaak een 40 minuten en krijg je alles wat je op een dag nodig hebt. Daarnaast verbrandt je lichaam 500 tot 700 calorieën in een 45 à 60 minuten. Nog beter, er is geen impact op de gewrichten zoals bij het hardlopen.

AV Spiridon is geen sportschool, maar een vereniging. Naast de sportieve prestatie gaat het bij ons ook om de gezelligheid. Iedere maandag- en woensdagavond geven onze gediplomeerde instructeurs hun spinninglessen. Als je spinning lid bent bij AV Spiridon ben je iedere week op jou vaste tijd welkom. Je hoeft je niet iedere keer aan te melden, je loopt gewoon binnen. En kun je een keertje niet, geef het dan even door en je kunt de les in overleg op een andere trainingsdag inhalen.

Behalve als motiverende workout, is er nog een andere reden voor de continue populariteit van Spinning. Het fungeert als een trainingsprogramma voor buitenfietsers die buiten het fietsseizoen op de fiets willen blijven trainen en voor beginnende fietsers die hiermee een start willen maken om buiten te gaan fietsen.

Ben je er klaar voor? Als je al buiten fietst, dan ben je er klaar voor. Als je al loopt bent je er klaar voor. Anders ben je een starter en weten de trainers van spiridon daar op in te spelen.

Wat heb je nodig?

  • Fietsbroek met ‘zeem’
  • Bidon met water
  • Handdoek
  • Schoenen met een stevige zool en liefst fietsschoenen voor sps- pedalen

Hoe je eerste les gesmeerd gaat verlopen:

  • Verwacht dat het de eerste keer pittig zal zijn
  • Fiets met weerstand en doe het rustig aan. Ga in het begin niet te hard. Aan het einde van de les moet je het gevoel hebben nog een beetje te kunnen
  • Fanatiek met mate.

Wil je beginnen? Neem contact op met Peter Honcoop, spinning@spiridon.nl