Hardlopers Spiridon van alle markten thuis

AV Spiridon | Nieuws

 

De Spiridonners die dit weekeinde actief zijn geweest laten zien dat deelnemen aan een hardloopevenement zich allang niet meer beperkt tot het ‘rondje om de kerk’ in de regio. Fun runs en trail runs zijn in opkomst en trekken een breed publiek. Spiridon atleten kwamen in actie in Gilze, Oosterhout en Valkenburg aan de Geul.

Colorrun Gilze

Afgelopen zaterdag stonden een aantal enthousiaste Spiridonners aan de start van de eerste Color The Streetsloop in Gilze. Samen met nog ruim 500 anderen waren Annelies Poot, Claudia van Bergen, Henk van Grinsven, Mariska Nuijens, Mariska van Densen, Lisette Bouman, Wilma Peeters, Maaike Hofman, Bregje van Grinsven, Alexander Leusink, Chantal Oprins, aanhang en kinderen, er klaar voor om, allen gehuld in een wit t-shirt, de straten van Gilze onveilig te maken en na 3 rondes van 1,6 kilometer geheel blauw en geel te finishen. De poeder zat werkelijk overal: kleding, haren, oren en ogen, geen plek was veilig geweest voor de poedergooiers. Het was een leuke loop, iedereen heeft genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Rondje Vrachelen

In het regio 13 circuit stond dit weekend het Rondje Vrachelen in Oosterhout op de agenda. Een mooi rondje over verharde paden over de Vrachelse heide met start en finish op de atletiekbaan van ATV Scorpio. Met name loopgroep 1 was goed vertegenwoordigd. Michel Broeders en Dick Bink verbeterden hun persoonlijke snelste tijd op de 10 kilometer. Dick doorbrak daarbij de magische grens van 40 minuten. Wout Graafmans liep – in voorbereiding op het EK Duathlon over twee weken in Duitsland – naar een 3e plaats bij de M55.

10km
Robert-Jan Gras 37.12
Michel Broeders 37.38
Wout Graafmans 39.16 (3e M55)
Dick Bink 39.49
Patriek Bruurs 41.51
Dolf Willemen 42.55

Cauberg Trail Run

Eveneens op zaterdag stond in het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul de Caubergtrail op het programma. Aart de With schreef zich in voor de korte trail, nog altijd over 9 kilometer met stevige hoogteverschillen. Na verschillende steile paden en 140 traptreden te hebben bedwongen finishte Aart in 54.14 minuten.