Handbikers starten 1 april (echt waar)

Hallo Spiridonners,

Een tijd terug werd mij gevraagd een verhaal voor het clubblad te schrijven over de nieuwe tak aan onze Spiridonboom: de handbikers. Sinds een kleine 2 jaar draaien ook wij onze rondjes mee op de mooie nieuwe kunststof baan. Is de demping door de ondergrond van tartan voor de lopers een zegen, voor de handbikers is het enigszins een nadeel. Onze wielen zakken er een beetje in weg, waardoor de baan voor ons wat stroef aanvoelt. Voor de handbikers is het trainen op de baan zodoende een echte krachtsport geworden en ik heb het idee, dat enkelen daardoor steeds meer op een Jerommeke gaan lijken.

De handbikeclub bestond al wel een jaar of tien onder de bezielende leiding van trainster Jolanda en trainde op de baan bij wielervereniging Breda, maar daar waren we een beetje een ondergeschoven kindje. Op de zaterdagen, waarop de baan bezet was, vertrokken we dan vanuit café De Vijf Eiken en reden het welbekende rondje van de marathonvierdaagse afhankelijk van de snelheid 1 of 2 keer. Vanwege die groeiende onvrede is Jolanda op één van die zaterdagen voor informatie bij Spiridon binnengestapt en wat bleek: we waren welkom bij de club, dus de overstap was snel gemaakt. Voor mijzelf was die overgang naar Spiridon erg leuk, want het is en blijft toch mijn club. Lid zijn van een atletiekclub sluit voor handbikers beter aan, want daar zijn ze meer mee verweven dan met wielrennen. Wedstrijden voor handbikers zitten toch vooral verweven in hardloopevenementen.

Binnenkort start de training op de baan weer, dan kunnen we ons gaan voorbereiden op Rondje Rijen en dat is voor de meesten een leuke sportieve uitdaging. In het najaar en de winter liggen de trainingen stil vanwege ons natte en koude klimaat, dat geeft voor de meesten te veel problemen. We sluiten het seizoen af met een gezellige middag gourmetten in ons mooie clubgebouw, prima georganiseerd door Ad, Jolanda en Stefan.

Op 1 april zijn we allemaal weer van de partij voor de eerste training en dat is geen grap!
(Toon Metsaars)