Halve Marathon Sportisimo Prague

Als voorbereiding voor de Boston Marathon van 17 april deed Robert Jong afgelopen zaterdag mee aan de halve marathon in Praag. Robert is als fysiotherapeut verbonden met IKAIKA Sports Praag, en was uitgenodigd om als atleet deel te nemen. Het IKAIKA team behaalde een geweldige overwinning met een nieuw wereldrecord van Joyciline Jepkosgei bij de dames.
Bij deze het wedstrijdverslag van Robert: “Mijn doelstelling was om een tijd van 1-11′ te lopen en als alles goed ging te versnellen in tweede deel om hoog in de 1-10 te eindigen. Daarnaast was het doel om top 3 te finishen in mijn leeftijdsklasse M45. Tijdens de race liep ik na +/- 8 km alleen weg uit de groep en vanaf dat moment solo gelopen. Mede hierdoor en toch wat vermoeidheid in de benen van de zware marathontrainingen kwam ik uit op een netto tijd van 1:12:41. Hiermee behaalde ik wel een 1e plaats in mijn leeftijd categorie. Komende twee weken staan in het teken van de puntjes op de i zetten voor Boston Marathon om daar in vorm en uitgerust aan de start te staan.”